Režiser Ryan Murphy dobil zvezdo na Hollywoodskem pločniku slavnih

Napovedal je vojno politikom, ki svojo kariero gradijo na diskriminaciji pripadnikov LGTB.
Fotografija: Režiser Ryan Murphy ob svoji zvezdi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Režiser Ryan Murphy ob svoji zvezdi. FOTO: Reuters

Ameriški režiser Ryan Murphy, ki ga poznamo iz celovečerca Jej, moli, ljubi, zdaj pa že nekaj let snema televizijske serije, je ponosni lastnik zvezde na hollywoodskem pločniku slavnih. »Skrajni čas je bil, zvezdo bi moral dobiti že pred desetimi leti,« je dejala igralka Sarah Paulson, ki je tako kot Jessica Lange nastopila v več Murphyjevih TV-serijah. Za nadaljevanke, med katerimi so najbolj znane Glee, Ameriška grozljivka, Pose in Nip/Tuck, je 53-letni Murphy do zdaj prejel šest nagrad emmy, s čimer se je po mnenju nekaterih kritikov uvrstil med najvplivnejše televizijske ustvarjalce.

Ob odkritju zvezde je Murphy napovedal snemanje nove nadaljevanke The Politician (Politik), v kateri bo znova nastopila oskarjevka Jessica Lange. Podrobnosti o prihajajoči TV-seriji režiser in producent ni hotel razkriti, je pa pred nekaj dnevi razburkal javnost z napovedjo vojne proti ameriškim politikom, ki spodbujajo diskriminacijo istospolno usmerjenih ljudi. »Ustvaril in financiral bom – s pomočjo sponzorjev iz gospodarstva – večmilijonsko organizacijo, usmerjeno proti političnim kandidatom, ki nasprotujejo gibanju LGTB,« je napovedal Murphy, ki se je leta 2012 poročil s fotografom Davidom Millerjem in ima z njim dva sinova.

Organizacijo, katere zagon je Murphy napovedal za leto 2020, je poimenoval Pose Gives Back, po zadnji nadaljevanki, ki obravnava transvestitsko sceno v New Yorku konec osemdesetih let in je pred televizijske zaslone pritegnila največ istospolno usmerjenih gledalcev doslej. »Kandidatom za senat in kongres, ki mislijo, da lahko nabirajo politične točke s tem, da nas diskriminirajo, sporočam, da lahko tudi mi dobimo glasove volivcev,« je bil odločen zagovornik pravic pripadnikov LGTB.

Komentarji: