Ruska šaljivca prevarala princa Harryja  

Le dan po njuni zadnji protokolarni dolžnosti, ki sta jo kot ožja člana britanske kraljeve družine imela princ Harry in njegova žena Meghan, sta se slavna zakonca spet znašla na prvih straneh britanskih opravljivih medijev – tokrat zahvaljujoč princu.

Objavljeno
11. marec 2020 11.10
Posodobljeno
11. marec 2020 11.27
Princ Harry je lažni Greti in njenemu očetu povedal, da je zaradi desetih let, ki jih je preživel v vojski, mnogo bolj normalen, kot bi njegova družina rada verjela. FOTO: Reuters
Princ Harry je namreč na silvestrovo in 22. januarja nasedel ruskima provokatorjema in youtube zvezdnikoma Alekseju Stoljarovu in Vladimirju Kuznetsovu, ki sta ga prepričala, da se pogovarja s švedsko okoljsko aktivistko Greto Thunberg in z njenim očetom Sventejem.

Šaljivi dvojec, ki si je v preteklosti med drugimi že privoščil pevca Eltona Johna in ameriškega predsedniškega kandidata Bernieja Sandersa, je iz Harryja izvlekel kar nekaj informacij, zdaj pa je vse skupaj objavil na spletnem portalu youtube.

image
Ruska šaljivca Vladimir Kuznetsov (levo) in Aleksej Stoljarov sta si privoščila princa Harryja. FOTO: Reuters


Med drugim jima je Harry zaupal, da je življenje »mnogo boljše«, odkar se je družina preselila v Kanado, in da se jima »zdi z Meghan normalnost mnogo boljša kot kraljevo življenje«.

Pristavil je, da »poroka s princem ali princeso ni tako pravljična, kot se zdi. Vpletenih je veliko odvetnikov, veliko je koščkov sestavljanke in včasih pravilna odločitev ni tista najlažja, toda za našo družino je bila pravilna«.

Seveda se v pogovoru z domnevno Greto ni mogel izogniti okoljskim vprašanjem. »Golo dejstvo, da Donald Trump tako na veliko zagovarja ameriško industrijo premoga, pomeni, da ima krvave roke,« je Harry dejal o aktualnem ameriškem predsedniku in dodal, da svet »vodijo nekateri zelo bolni ljudje, zato bodo morale za spremembe poskrbeti mlade generacije«.

Pogovor se je dotaknil tudi Harryjevega strica, princa Andrewa, ki je v nemilosti zaradi prijateljevanja s pokojnim obsojenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom: »O tem imam za povedati zelo malo. Toda karkoli je naredil ali ni naredil, je popolnoma ločeno od moje žene in mene. Midva si prizadevava za vključevanje in se osredotočava na skupnost. Popolnoma ločena sva od večine moje družine.«

V pogovoru je še dejal: »Ne pozabite, deset let sem bil v vojski, zato sem bolj normalen, kot bi moja družina rada verjela.«