Še ena kraljeva poroka na Otoku (VIDEO in FOTO)

Usodni da je dahnila britanska pricesa Eugenie, na obredu pa so se poleg kraljeve družine zbrali tudi številni zvezdniki.
Fotografija: Ženin in nevesta sta bila videti srečna, a hkrati nekoliko živčna. FOTO: Yui Mok/AFP
Odpri galerijo
Ženin in nevesta sta bila videti srečna, a hkrati nekoliko živčna. FOTO: Yui Mok/AFP

Samo pet mesecev po poroki princa Harryja in Meghan Markle je imela Velika Britanija danes še eno kraljevo poroko – princesa Eugenie, 28-letna ljubljena vnukinja kraljice Elizabete II., se je omožila z 32-letnim menedžerjem Jackom Brooksbankom. V zvezi sta že sedem let.

Princesa Eugenie, ki dela kot direktorica galerije sodobne umetnosti Hauser & Wirth v Londonu, je svojega bodočega moža spoznala med smučarskimi počitnicami v restavraciji v Švici, kjer je delal kot natakar, zdaj pa je trgovec z vini in evropski zastopnik tekile casamigos, blagovne znamke igralca Georgea Cloonyja. Princesa Eugenie, deveta v vrsti za britanski prestol, je druga hčerka tretjega kraljičinega otroka princa Andrewa in Sarah Ferguson, vojvodinje Yorške, ki sta tudi po ločitvi ostala v dobrih odnosih.



Na svatbi je bilo okrog 850 gostov, ki jih je povabil par, z loterijo so izbrali okoli 1200 ljudi, ki so bili navzoči pri poročnem obredu v kapeli dvorca Windsor, več tisoč ljudi pa ga je spremljalo od zunaj. Veliko število oboževalcev kraljeve družine je svoja mesta v bližini gradu zavzelo že v četrtek.

Kraljica je bila gostiteljica sprejema po poroki, ki je bil v dvorani sv. Georgea dvorca Windsor. Večerno zabavo pa so pripravili na domu mladoporočenkinega očeta princa Andrewa The Royal Lodgeu v Windsorju.

Princesa Eugenie je v najstniških letih oboževala zabave, paparaci so nenehno prežali na ekscesne prizore, pogosto so jo zalotili pijano in pomanjkljivo oblečeno. Časi norih zabav so že zdavnaj za njo, pred dvema letoma je v intervjuju za Harper's Bazaar povedala, da sama hodi v trgovino po hrano, da rada gleda ameriške serije in zbira letalske karte. Ima vrsto slavnih prijateljev in prijateljic, med njimi Kate Moss, Naomi Campbell, Davida in Victorio Beckham, Eda Sheerana, Ellie Goulding, Liv Tyler, Demi Moore, Robbieja Williamsa ..., ki jih je povabila na poroko.

Poleg članov kraljeve družine so bili med povabljenci tudi številni zvezdniki. Na fotografiji sta britanski pevec Robbie Williams in žena, ameriška igralka Ayda Field. FOTO: Adrian Dennis/Reuters
Poleg članov kraljeve družine so bili med povabljenci tudi številni zvezdniki. Na fotografiji sta britanski pevec Robbie Williams in žena, ameriška igralka Ayda Field. FOTO: Adrian Dennis/Reuters


Poroke sta se udeležila tudi 92-letna kraljica in njen mož princ Philip (97), ki je pred časom opustil vse službene dolžnosti in zaradi njegovih zdravstvenih težav do konca ni bilo jasno, ali bo prišel na poroko. Vendarle se je poročila kraljičina najljubša vnukinja, kakor pravijo. Od kraljeve družine na poroki ni bilo Camille, žene princa Charlesa, ki je imela obveznosti na Škotskem.

Italijanski tenor Andrea Bocelli med obredom v kapeli zapel dve pesmi ob spremljavi Kraljevega filharmoničnega orkestra.

Za svoj veliki dan je princesa oblekla razkošno  obleko iz svile z decentnim vzorcem, ki sta jo oblikovala Pilotto in Christopher De Vos, dvojec, ki stoji za britansko znamko Peter Pilotto, ustanovljeno leta 2007. Na glavi je imela razkošno tiaro z briljanti in smaragdi, ki jo je princesi za to priložnost posodila kraljica, ter viseče uhane z diamanti in smaragdi.

Princesa Eugenie je z izrezom na hrbtu pokazala brazgotino, ki jo je za seboj pustila operacija hrbtenice, ki ko je imela pri 12. letih. FOTO: Toby Melville/Reuters
Princesa Eugenie je z izrezom na hrbtu pokazala brazgotino, ki jo je za seboj pustila operacija hrbtenice, ki ko je imela pri 12. letih. FOTO: Toby Melville/Reuters


Par se je letos vselil v svojo hišo v sklopu Kensingtonske palače. Imata psa Jacka in všeč jima je običajno življenje. »Ko sem doma, kuham in gledam televizijo,« je dejala v intervjuju.

Princesi Eugenie in Beatrice, sestri, ne opravljata kraljevih dolžnosti kakor njuna bratranca princa Harry in William, zato se jima ni treba pojavljati na dogodkih v vlogi princes in se obnašata po protokolu. To je tudi razlog, da imata lahko svoj profil na družabnih omrežjih, princa Harry in William pa ne, odpovedati se mu je morala tudi Meghan Markle, ko se je poročila in s tem postala članica kraljeve družine. Novice, povezane s kraljevsko družino, so objavljene na profilu Royal Family, Harry in Meghan pa imata na voljo profil Kensigton Royal, če želita kaj objaviti na družabnih omrežjih. Eugenie ima svoj profil na instagramu. Meghanin profil na instagramu je, preden ga je zaprla, spremljalo kar 1,6 milijona ljudi, 800.000 sledilcev je imela na facebooku, 350.000 pa na twitterju.

Po poročnem obredu sta se mladoporočenca odpeljala s kočijo. FOTO: Reuters
Po poročnem obredu sta se mladoporočenca odpeljala s kočijo. FOTO: Reuters


Zanimanje javnosti za poroko princese Eugenie je bilo precej manjše kot za poroko princa Harryja, ko se je na ulicah mesteca Windsor, oddaljenega 40 kilometrov od Londona, zbralo več kot 100.000 ljudi. Tokrat tudi hoteli niso bili polno zasedeni,
Poroka Eugenie je bila razkošnejša in dražja od Harryjeve, česar britanski mediji princesi ne morejo oprostiti. Ocenjujejo, da je stala skoraj tri milijone funtov, plačala pa sta jo Elizabeta II. in vojvoda Yorški, se pravi davkoplačevalci.

Preberite še:

Komentarji: