Sedemdeset let ekscesne legende

Ustanovni član skupine Black Sabbath ima za seboj desetletja popivanja in uživanja mamil.

Objavljeno
03. december 2018 18.00
Posodobljeno
03. december 2018 18.00
Ozzy Osbourne in druga žena Sharon. FOTO: Dokumentacija Dela
Sicer je res, da marsikateri zvezdnik iz starih časov rocka dočaka normalno starost. Vendar le redki s tako ekstremnim življenskih slogom kot sloviti angleški pevec Ozzy Osbourne.

Rodil se je na današnji dan pred 70 leti v Birminghamu in bil leta 1968 eden od ustanovnih članov skupine Black Sabbath, ki danes velja za začetnico heavy metal glasbe. Po desetletju uspešnega delovanja so ga iz skupine zaradi pretirane rabe alkohola in najrazličnejših mamil vrgli leta 1979. Osbourne sicer trdi, da ni takrat pil in se drogiral nič bolj – seveda pa tudi nič manj – kot drugi člani skupine.

Kljub desetletjem takšnega življenskega sloga je Osbourne v svoji karieri, z Black Sabbath in pozneje, izdal množico glasbenih albumov in jih prodal skupaj približno sto milijonov. Ves čas je povzročal različne škandale, od katerih je verjetno najbolj znan tisti iz leta 1982, ko je med koncertom v ameriškem mestu Des Moines popolnoma pijan in zadet odgriznil glavo netopirju. Najstnik, ki je žival vrgel na oder, je sicer povedal, da je bila mrtva, vendar Osbourne trdi, da je bila ne samo živa, ampak ga je, preden jo je pokončal, ugriznila ona in so ga zato morali cepiti proti steklini.

Poleg glasbenega ustvarjanja je mlajšim generacijam znan tudi po resničnostnem šovu Osbournovi, v katerem je v prvi polovici prejšnjega desetletja nastopal s svojo drugo ženo in njunimi tremi otroci; skupaj ima šest otrok. Čeprav naj bi zadnja leta omilil svoj ekstremni življenski slog, ga seveda kdaj zanese. Tako je leta 2013 sporočil, da je po letu in pol popivanja in drogiranja spet čist.