Severina pozitivna na covid-19

Hrvaška pevka je na svojem instagramu sporočila, da sicer nima simptomov, okužbo pa da ji je prenesla bližnja oseba.
Fotografija: Hrvaška pevka Severina. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Hrvaška pevka Severina. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Iz samoizolacije se je na svojem instagram profilu oglasila hrvaška pevka Severina Vučković, ki je pozitivna na covid-19. Kot je zapisala, nima simptomov nove koronavirusne bolezni, prav tako pa je test njenega sina Aleksandra negativen, je zapisala.

»Takoj zjutraj sem po stiku z epidemiologom sprejela vse ukrepe, takoj obvestila sinovega očeta Milana Popovića in mu ga z dogovorom z njim sina predala, da se oče z njim samoizolira.«

Kot je dodala, je očeta zaprosila za diskretnost zaradi zaščite zasebnosti in v izogib stigmatizaciji otroka. Vendar pa se je le dvajset minut za tem, ko je oče prevzel sina, v srbskih medijih pojavila novica, da se je okužila v Dalmaciji in z otrokom.

Vendar, kot je dodala, se je okužila od bližnje osebe, verjetno po vrnitvi v Zagreb, ne pa med poletnimi počitnicami v Dalmaciji. »Ta oseba je včeraj dobila pozitiven test, sva se pa s sinom takoj šla ponovno testirati, ker je bil prvi test za oba negativen«.



Kot neuradno navaja Jutarnji list, se je Severina sprva odločila za test, ker je bil sin nahoden, a je bil rezultat negativen. Nato se je znova testirala, ko je ugotovila, da je z virusom okužena sorodnica, s katero je bila v stiku. Tokrat je bil izvid pozitiven.

Komentarji: