Severina pozitivna na covid-19

Hrvaška pevka je na svojem instagramu sporočila, da sicer nima simptomov, okužbo pa da ji je prenesla bližnja oseba.

Objavljeno
14. avgust 2020 18.44
Posodobljeno
14. avgust 2020 18.56
Hrvaška pevka Severina. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Be. B., STA
Be. B., STA
Iz samoizolacije se je na svojem instagram profilu oglasila hrvaška pevka Severina Vučković, ki je pozitivna na covid-19. Kot je zapisala, nima simptomov nove koronavirusne bolezni, prav tako pa je test njenega sina Aleksandra negativen, je zapisala.

»Takoj zjutraj sem po stiku z epidemiologom sprejela vse ukrepe, takoj obvestila sinovega očeta Milana Popovića in mu ga z dogovorom z njim sina predala, da se oče z njim samoizolira.«

Kot je dodala, je očeta zaprosila za diskretnost zaradi zaščite zasebnosti in v izogib stigmatizaciji otroka. Vendar pa se je le dvajset minut za tem, ko je oče prevzel sina, v srbskih medijih pojavila novica, da se je okužila v Dalmaciji in z otrokom.

Vendar, kot je dodala, se je okužila od bližnje osebe, verjetno po vrnitvi v Zagreb, ne pa med poletnimi počitnicami v Dalmaciji. »Ta oseba je včeraj dobila pozitiven test, sva se pa s sinom takoj šla ponovno testirati, ker je bil prvi test za oba negativen«.Kot neuradno navaja Jutarnji list, se je Severina sprva odločila za test, ker je bil sin nahoden, a je bil rezultat negativen. Nato se je znova testirala, ko je ugotovila, da je z virusom okužena sorodnica, s katero je bila v stiku. Tokrat je bil izvid pozitiven.