Slovo od Las Vegasa

Petkratna dobitnica grammy nagrade je še zadnjič nastopila v hotelu Ceasar Palace in napovedala novo turnejo.  

Objavljeno
10. junij 2019 16.21
Posodobljeno
10. junij 2019 16.21
Zvezdnica je odraščala v revni družini, bila je najmlajša med štirinajstimi otroki. FOTO: Martin Bureau/Afp
J. K.
J. K.
Po šestnajstih letih se kanadska pevka Céline Dion dokončno poslavlja od nastopov v hotelu in igralnici Caesars Palaceu v Las Vegasu, kjer je prvič zapela leta 2003. Njeni koncerti so bili eni od najbolj obiskanih v mestu. Čez vikend je priredila še zadnji nastop, kjer so se ji na odru pridružili tudi osemnajstletni sin René-Charles in osemletna dvojčka Nelson in Eddy.


Kmalu z novo turnejo


Glasbenica se je poklonila tudi nekdanjemu soprogu Renéju Angelilu, ki je po bitki z rakom zapustil svet leta 2016. »Ponosna sem na vse, kar sem dosegla po svojem prvem nastopu v hotelu leta 2013. To so bile tako moje sanje kot Renejeve sanje. Nocojšnji nastop je izjemno pomemben del moje kariere. Zahvaljujem se vsem oboževalcem in tistim ljudem, ki so mi pomagali skozi leta,« je povedala enainpetdesetletna pevka. Na poslovilnem koncertu je predstavila tudi novo pesem Flying on my Own (Letim po svoje) in napovedala turnejo, v kateri bo predstavila novi album Courage (Pogum).


Vanjo vložil ves svoj denar


Zvezdnica je odraščala v revni družini, bila je najmlajša med štirinajstimi otroki. Njen talent je opazil glasbeni menedžer René Angelil. Bil je tako zelo prepričan, da je Celine nova glasbena zvezda, da je vanjo vložil ves svoj denar, za snemanje njenega debitantskega albuma La Voix du bon Dieu (Glas boga) je dal pod hipoteko celo lastno hišo. Iz poslovnega odnosa se je razvila ljubezen in Angelil in Dion sta se decembra 1994 poročila. Petkratna dobitnica grammy nagrade je posnela 26 studijskih albumov, po vsem svetu jih je prodala več kot 200 milijonov.