Smeje se, je čokolado in služi denar

Ed Sheeran ima pod palcem 170 milijonov funtov (čez palec je to 200 milijonov evrov).
Fotografija: Nasvetov o tem, kaj je treba delati v življenju, mu ne manjka. FOTO: Henry Nicholls/Reuters
Odpri galerijo
Nasvetov o tem, kaj je treba delati v življenju, mu ne manjka. FOTO: Henry Nicholls/Reuters

»Negativnost ne vodi nikamor. Več se je treba smejati. In jesti čokolado.« To je eden od najbolj znanih citatov Eda Sheerana, čudežnega dečka angleške glasbe. Nasvetov o tem, kaj je treba delati v življenju, mu ne manjka. Med drugim pravi takole: »Bodi prijazen do vseh, vedno se smej in spoštuj stvari.­ Lahko se zgodi, da bo jutri vsega konec.«

Vedno nasmejani glasbenik s sproščenim odnosom do življenja ne slovi samo po pesmih, ampak je tudi preudaren poslovnež. Revija Heat je izračunala, da ima pod palcem 170 milijonov funtov (čez palec je to 200 milijonov evrov), in ga uvrstila na prvo mesto lestvice Britancev, ki še niso dopolnili 30 let. Mimogrede: tudi na drugih lestvicah je uvrščen med sto najbogatejših glasbenikov na svetu.

Sheeran je na prvem mestu lestvice Britancev, ki še niso dopolnili 30 let. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters
Sheeran je na prvem mestu lestvice Britancev, ki še niso dopolnili 30 let. FOTO: Fabrizio Bensch/Reuters

 

Donosno pisanje pesmi


Največ je k Sheeranovemu bančnemu računu prispevalo dvoje: turneja Divide, ki jo je končal avgusta, in pisanje pesmi za druge pevce in skupine; Anne-Marie poje njegovo pesem 2002 (v dobrem letu jo je na youtubu poslušalo več 350 milijonov ljudi), Jess Glynne Thursday, dekliška skupina Little Mix pa Woman Like Me.

Rdečelasi osemindvajsetletnik iz zahodnega Yorkshira – pred leti, ko se je preselil v London in ko še ni bil znan, je spal kar pri prijateljih na kavču ali celo na postaji podzemne železnice – je vreden toliko, kolikor sta skupaj vredna drugo- in tretjeuvrščeni, igralec Daniel Radcliffe in pevec Harry Styles.

Lani je na lestvici še ne tridesetletnih angleških milijonarjev kraljevala Adele. Ne, ni čez noč izgubila premoženja, ampak je padla z lestvice, ker je maja je dopolnila 31 let.

Komentarji: