Šofer, ki se je s petjem pripeljal do opere (VIDEO)

Južnoafriškega voznika je posnela potnica in objavila na spletu. Opera iz Cape Towna ga namerava uvrstiti v ansambel.
Fotografija: Menzi Mnogoma, ko ga je posnela ena izmed njegovih potnic. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Menzi Mnogoma, ko ga je posnela ena izmed njegovih potnic. FOTO: Youtube

Južnoafriški Uberjev voznik Menzi Mngoma bi najbrž še naprej neopaženo prevažal stranke po ulicah Durbana, če ne bi pri tem prepeval opernih arij in če ga ne bi nekega dne posnela turistka Kim Davey ter tega objavila na družbenih omrežjih. Posnetek, na katerem voznik z osupljivim glasom interpretira verze Verdijeve arije La donna è mobile (Ženska je varljiva), je bil objavljen pred približno dvema mesecema in je do zdaj dosegel skoraj 700.000 ogledov, pevec samouk pa si je povsem nepričakovano utrl pot v opero.


 

Odprta pot


Povabili so ga na avdicijo v operno hišo iz Cape Towna ter na mednarodni tekmovanji v petju, ki bosta v Johannesburgu in Cape Townu ta mesec, konec leta ga čaka nastop v šovu talentov v Los Angelesu v ZDA, pravkar snema svoj prvi singl … »Ne morem verjeti, da se mi vse to dogaja,« je za BBC vzhičeno pripovedoval Menzi Mngoma, »dobivam številna povabila za nastope, ljudje me prepoznajo na ulici in se hočejo fotografirati z mano. Počutim se res nekaj posebnega, ko vidim svoj obraz na televiziji in v časopisih ali snemam pogovore za radijske oddaje.«
 

V roke učiteljem


Sedemindvajsetletnik si je kruh prek Uberja začel služiti, da bi preživel svojo družino (ima majhnega otroka), kajti za pevce samouke v Južni Afriki ni prav veliko priložnosti za delo. To ga kajpak ni odvrnilo od tega, da ni prepeval za volanom, njegov glas pa je prevzel omenjeno Kim Davey. »Nisem mogla verjeti, da mož s takšnim talentom tega ne more unovčiti,« je dejala. Posnetek je objavila na svojem facebook profilu in se sploh ni zavedala, da je tako uspešno zakrožil po spletu ter dosegel tudi učitelja opernega petja in člana opere iz Cape Towna Conrada Cupido.

Njegov lepi glas ga je tako pritegnil, da ga je povezal z direktorjem, pogovorili so se o prihodnosti in mu priskrbeli učitelje petja, ki bodo njegov talent oplemenitili in ga naučili interpretacij v tujih jezikih. Pričakujejo, da se bo že prihodnje leto pojavil na programu.

Mngoma medtem še vedno prevaža stranke in bo to počel, dokler si s petjem ne bo zaslužil dovolj denarja za vzdrževanje družine.
 

Komentarji: