Spacey se sprehaja naprej

Igralec, ki ga še vedno bremenijo obtožbe spolnega nadlegovanja, brezskrbno potuje po Evropi.

Objavljeno
10. oktober 2019 15.00
Posodobljeno
10. oktober 2019 15.22
Kevin Spacey še v soju žarometov. FOTO: Reuters
S. B.
S. B.
Čeprav se zdi, da je teža obtožb o spolnem nadlegovanju mladih moških, ki visijo nad Kevinom Spaceyjem, neznosna, ameriški zvezdnik tega v svojem vsakdanjem življenju nikakor ne pokaže. Ta teden so ga, denimo, opazovali, kako se je sprehajal po Beogradu in posedal v lokalu teniškega igralca Novaka Đokovića.

V fotografske objektive so ga ujeli tudi na ulici, oblečenega v zelen suknjič in s fotoaparatom v roki, kakor pritiče navadnemu turistu. Kot je mogoče razbrati iz različnih objav spletnih medijev, sta ga spremljala dva moška, eden od njiju je bil njegov menedžer Evan Lowenstein, s katerim je domnevno v zvezi, sicer nihče pa prav dobro ne ve, kaj je igralec, čigar kariera se je neslavno končala zaradi omenjenih obtožb, delal v Beogradu. Če govorice držijo, menda pripravlja nov televizijski projekt. Še posebej so bili presenečeni v tamkajšnjem narodnem gledališču, kjer se je nenadoma pojavil, se predstavil in vprašal, ali si lahko ogleda vajo, ki trenutno poteka. To je bila vaja za Sen kresne noči Williama Shakespeara, dogodek pa je kajpak končal v družbenih medijih.


 

La Bamba v Sevilli


Spacey je sicer po tem, ko so v Massachusettsu opustili primer, v katerem je bil obtožen spolnega napada (še vedno ga bremeni kup obtožb iz Los Angelesa in Londona, kjer je med letoma 2004 in 2015 vodil gledališče Old Vic), večkrat pristal v družabnih kronikah. Za prvi javni nastop si je na začetku avgusta izbral rimski nacionalni muzej, kjer je recitiral pesem Gabrieleja Tintija. Takrat so njegovi predstavniki za javnost poudarili, da je nastopil, ker globoko spoštuje umetnost in je velik ljubitelj Tintijeve poezije, in ne zato, ker bi pričakoval usmiljenje množic. Mesec pozneje je po spletu zakrožil video iz Seville, kjer je s pouličnim bendom prepeval pesmi La Bamba ter Twist and Shout. Preden je pripotoval v Beograd, so ga opazili v Tel Avivu.

image
Kevin Spacey še v soju žarometov. FOTO: Reuters


Šestdesetletni Spacey je pred obtožbami veljal za enega od boljših hollywoodskih igralcev. Leta 1995 je prejel oskarja za najboljšo moško stransko vlogo v filmu Osumljenih pet, leta 1999 za najboljšega igralca v filmu Lepota po ameriško. Zaradi vseh obtožb so ga lani odstranili iz serije Hiša iz kart, v filmu Ves denar sveta pa so ga v zadnjem hipu ­zamenjali s Christopherjem Plummerjem.