Spregovorila hči: S to pošastjo sem odraščala

Pevčeve najstarejše hčere Joann Kelly so se zgodbe zlorabljenih žensk globoko dotaknile, zato se je odločila, da spregovori.

Objavljeno
11. januar 2019 09.45
Posodobljeno
11. januar 2019 10.25
Pevca R. Kellyja bremenijo številne obtožbe. FOTO: Reuters
Ma. F.
Ma. F.
Obtožbe proti pevcu R. Kellyju že kar nekaj časa pretresajo javnost, v prvih dneh letošnjega leta pa je bila predvajana tudi dokumentarna serija v šestih delih Surviving R. Kelly (Preživeti R. Kellyja), v kateri so spregovorili njegovi prijatelji, sorodniki ter ženske, ki mu očitajo, da je v 20 letih spolno in fizično zlorabil več deklet.

Tokrat je prvič spregovorila tudi pevčeva najstarejša hči, ki jo ima z nekdanjo ženo Andreo, 20-letna Joann Kelly. Na instagramu je objavila dolg in čustven zapis ter v njem pojasnila, zakaj je ves čas molčala.

»Moj oče je prav ta pošast, s katero se soočate,« je nagovorila očetove žrtve. »Dobro se zavedam, kdo je, saj sem odraščala z njim. O tem do zdaj nisem spregovorila, ker sem hotela poskrbeti za svoj mir, čustveno stabilnost in zdravljenje,« je zapisala.

Andrea je leta 2005 vložila zahtevo za prepoved približevanja, leto kasneje pa tudi zahtevo za ločitev, ki pa je bila dokončna leta 2009.

»Ta zapis prihaja iz srca in z njim nočem nikogar prizadeti. Molim za vse družine in ženske, ki so jih prizadela dejanja mojega očeta. Verjemite mi, to se me je globoko dotaknilo,« je zapisala Joann in dodala, da o svojem življenju nerada javno razpravlja, vendar pa je čutila, da tokrat nima izbire. Pojasnila je, da že leta ni bila v stiku z očetom, prav tako tudi drugi njegovi otroci. »Verjemite mi, da mi ni vseeno in da vas imam vse rada. Po vsem, kar sem v življenju doživela, bolečine, ki sem jo pri tem čutila, ne bi želela nikomur,« je še zapisala in se zahvalila za podporo.

Včeraj se je pred studiem v Chicagu, kjer R. Kelly snema svoje skladbe, zbralo nekaj nezadovoljnih protestnikov, ki pozivajo k bojkotu njegove glasbe.

image
FOTO: AFP


Pevec se medtem osredotoča na prihajajoče koncerte, februarja bo namreč nastopil v Aucklandu na Novi Zelandiji, aprila pa tudi v Nemčiji.