Štirinožni jezdeci valov

Več kot 70 psov se je pomerilo v deskanju na valovih na že 14. tradicionalnem tekmovanju Surf Dog 2019 na pasji plaži v kalifornijskem Del Maru.

Objavljeno
10. september 2019 13.10
Posodobljeno
10. september 2019 14.21
FOTO: Mike Blake/Reuters
Ideja za to nenavadno tekmovanje se je organizatorjem porodila leta 2005, ko so iskali rešitev, kako zbrati sredstva za živalsko zavetišče Helen Woodward.

Ker organizatorji nočejo psov v valove poslati nepripravljenih, vsako leto priredijo tudi tečaje deskanja, na katerih se kosmatincem pridružijo njihovi lastniki. Letos se je tečajev deskanja udeležilo 170 ljudi skupaj z njihovimi pasjimi ljubljenčki, 80 psičkov pa se je konec tedna udeležilo tudi samega tekmovanja in se potegovalo za naziv Top Surf Dog 2019.

Pse so razdelili v kategorije glede na velikost in ali bo z njimi deskal tudi lastnik. Sodniki so ocenjevali njihovo sposobnost lovljenja ravnotežja na deski, njihov uspeh v boju z valovi ter ponašanje z deskarskim duhom.

V vsaki kategoriji so razglasili tri najboljše, zmagovalci pa so se nato pomerili še med seboj za naslov Top Surf Dog 2019. Ta je nazadnje pripadel pitbulu po imenu Faith.