Super heroj v boj proti brezposlenosti

Poleg Spidermana iz Amapája bodo v nedeljo brazilske volivce poskušali prepričati tudi Stotnik Amerika, Ironman, Superman, dva Batmana in Robin ter celo Bin Laden.
Fotografija: Spiderman iz Amapája – s krstnim imenom Aderilson Santos da Silva je kostum super heroja začel nositi pred devetimi leti.
Odpri galerijo
Spiderman iz Amapája – s krstnim imenom Aderilson Santos da Silva je kostum super heroja začel nositi pred devetimi leti.

Brazilska zakonodaja kandidatom na vseh volitvah razen predsedniških dovoljuje, da se predstavijo, s kakršnimkoli imenom si želijo, da le to ni žaljivo. Tako je med kandidati na nedeljskih splošnih volitvah kar nekaj super junakov. Med njimi je tudi Spiderman iz Amapája – s krstnim imenom Aderilson Santos da Silva. Petinštiridesetletnik je kandidat za lokalnega poslanca liste Podemos – ime so si izposodili pri španski levičarski stranki – na severozahodu države. »Vsi politiki v Amapáju so koruptivni in ljudje si želijo nekoga z ulice, ki pozna njihove resnične probleme,« je dejal za El Mundo. »Moja glavna prioriteta bo boj proti brezposelnosti.«



O sebi pove, da je ponočnjak, ki ga poznajo v vseh mestnih diskotekah. »Prvič sem si kostum oblekel na neki zabavi za noč čarovnic pred devetimi leti. Splezal sem na točilni pult in v dekleta metal pajkovo mrežo.« Zabava naj bi bila prava uspešnica, Aderilsona pa od takrat vsi kličejo Spiderman oziroma Človek pajek. Ima štiri kostume, ki si jih poleg zabav nadane tudi ob dobrodelnih dogodkih.

Poleg Spidermana iz Amapája bodo v nedeljo volivce poskušali prepričati tudi Stotnik Amerika, Ironman, Superman, dva Batmana in Robin ter celo Bin Laden. Njegovo ime si je nadel 54-letnik, ki že tretjič kandidira za federalnega poslanca v São Paulu.

Preberite še:

Komentarji: