Tako je astronavt postal didžej (VIDEO)

Dva univerzalna jezika: matematika in glasba.
Fotografija: Luca Parmitano FOTO: Kirill Kudryavtsev Afp
Odpri galerijo
Luca Parmitano FOTO: Kirill Kudryavtsev Afp

Glasba resnično nima meja. Italijanski astronavt Luca Parmitano je uspešno prestal svoj didžejski debi, ko je glasbo obiskovalcem festivala na Ibizi predvajal z Mednarodne vesoljske postaje (ISS).

Astronavtov nastop se na posnetku začne na osmi minuti in 45 sekund:



Parmitano je svoj nastop začel s kratkim nagovorom, v katerem je spomnil, kako dobro je sodelovanje različnih narodov na ISS, kjer se dnevno dela znanost in preizkuša tehnologija, da bo človeštvo lahko napredovalo in odpotovalo tudi dlje kot le do orbite.

»Morda se sprašujete, zakaj sem zdaj didžej. Pred desetimi leti so me izbrali za astronavta in psiholog me je med drugim vprašal, kaj bi spremenil na svetu, če bi lahko izbral le eno stvar. Odgovoril sem, da bi želel, da vsi ljudje govorimo en skupen jezik, ker menim, da je komunikacija ključna za reševanje težav. Takrat sem mislil, da tak jezik ne obstaja, nato pa sem začel spoznavati, da sem se verjetno motil. Da pravzaprav obstajata dva jezika, ki združujeta. Prvi je matematika, jezik znanosti. Enaka je po vsem svetu. Drugi, ki ga vsi poznajo in ne razdvaja, pa je glasba. Vsi uživamo v njej, čeprav je tako raznolika, jo vseeno vsi razumemo. Vsi vemo, kaj je bistvo sporočila, ki jo nosi glasba,« je razložil Parmitano in še dodal, da je v vlogi didžeja precej stopil iz cone udobja.

Preberite še:

Komentarji: