Tarantinov film podaljšan za deset minut

V novo različico filma so vključili dodatne prizore in še več glasbene sprejemljave iz 60 let.
Fotografija: Quentin Tarantino na promociji novega filma v Moskvi. FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters
Odpri galerijo
Quentin Tarantino na promociji novega filma v Moskvi. FOTO: Shamil Zhumatov/Reuters

Ameriški kinematografi so začeli prikazovati razširjeno različico zadnjega filma Quentina Tarantina (56) Bilo je nekoč v Hollywoodu. Nova različica vsebuje štiri dodatne prizore in je daljša za deset minut. Posodobljeni film, ki traja skoraj tri ure, bodo predvajali v več kot 1000 kinematografih po Severni Ameriki. Projekcije so se začele v petek.

»Gledalci so izkazali veliko zanimanje za film,« je dejal Adrian Smith, vodja domače distribucije pri družbi Sony. Po njegovih besedah jim je Tarantino zdaj pripravil še dodatno poslastico: nove prizore in še več glasbene sprejemljave iz 60 let.



Kljub temu pa posodobljena različica še vedno ni tako dolga, kot je bil film prvotno načrtovan. Kot poroča spletni portal Indiewire, si je Tarantino film sprva zamislil, kot štiri ure in 20 minut trajajoč kinematografski spektakel, kar pomeni, da obstaja še več kot ura neuporabljenih posnetkov.


Drugi najbolj dobičkonosen Tarantinov izdelek


Najnovejši film kultnega hollywoodskega režiserja sledi zgodbi igralca Ricka Daltona in njegovega dvojnika Cliffa Bootha, ki iščeta svoje mesto pod soncem v filmski industriji leta 1969, ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda. Nastopili so slavni igralci, kot so Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Al Pacino in Bruce Dern.



Film je v blagajne po Severni Ameriki prinesel več kot 139 milijonov dolarjev, po svetu pa 228 milijonov dolarjev, s čimer je postal drugi najbolj dobičkonosen Tarantinov izdelek po filmu Django brez okovov iz leta 2012.

Kljub komercialnemu uspehu pa so ga nekateri gledalci kritizirali zaradi upodobitve ikone borilnih veščin Brucea Leeja. Tudi kitajski cenzoriji so odpovedali začetek predvajanja filma v tej državi zaradi podobnih razlogov. Neimonavni vir je za revijo Hollywood Reporter razložil, da je za odlog filma odgovorna Leejeva hči Shannon Lee, ki je pri nacionalni filmski upravi zahtevala spremembe glede očetove upodobitve.

Komentarji: