Tretja najbolj občudovana v ZDA

Ugled prve dame se je povečal kljub številnim očitkom, da na tako vplivni funkciji ne stori dovolj.  

Objavljeno
23. julij 2019 15.55
Posodobljeno
23. julij 2019 16.22
Trenutno najbolj znana Slovenka na svetu. FOTO: Alexander Drago/Reuters
J. K.
J. K.
Ameriški prvi dami Melanii Trump raste priljubljenost, je razkrila britanska agencija YouGov, ki vsako leto pripravi raziskavo o najbolj priljubljenih javnih osebnostih. Letos je v njej sodelovalo kar 42.000 anketirancev iz enainštiridesetih držav sveta.

V ZDA je na vrhu seznama najbolj občudovanih žensk nekdanja prva dama Michelle Obama, takoj za njo ustavna sodnica Ruth Bader Ginsburg, na tretjem mestu je Melania Trump, sledita ji televizijska voditeljica Ellen DeGeneres in kraljica Združenega kraljestva Elizabeta II. Najbolj priljubljen Američan je tako kot lani Barack Obama, zdajšnji predsednik Donald Trump je na drugem mestu, tretje mesto zaseda zvezdnik Clint Eastwood, sledita pa še milijarder Bill Gates in igralec Dwayne »The Rock« Johnson.

image
Zakonca Obama sta občudovana širom po svetu. FOTO: Jim Bourg/Reuters


Na svetovni lestvici manjše mesto kot na ameriški


Na svetovni lestvici priljubljenosti ameriška prva dama zaseda devetnajsto mesto, njen soprog pa štirinajsto. Med najbolj občudovanimi zemljani so Bill Gates, Barack Obama in Jackie Chan, med predstavnicami nežnejšega spola pa Michelle Obama, Oprah Winfrey in Angelina Jolie. Svetovni ugled Melanie Trump se je povečal kljub številnim očitkom, da na tako vplivni funkciji ne stori dovolj.

image
Britanci so voditelja naravoslovnih dokumentarcev Davida Attenborougha že lani izbrali za najljubši glas naroda. FOTO: Hannah Mckay/Reuters


V Veliki Britaniji sta najbolj priljubljena David Attenborough in kraljica Elizabeta II., na Kitajskem predsednik XI Jinping in njegova soproga Peng Liyuan, v Rusiji predsednik Vladimir Putin in kozmonavtka Valentina Tereškova, v Avstriji Dalajlama in Michelle Obama, tako v Nemčiji kot v Franciji pa zakonca Obama.

image
V Rusiji in na Kitajskem imajo najraje kar svoje voditelje. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters