TV namiga: Skrivnost njihovih oči in Molitev

Na Pop TV vas čaka predelava argentinskega filma, ki žal izvirniku ne seže do kolen, na TVS pa francoska drama. 
Fotografija: Foto
Odpri galerijo
Foto

Sobota, 9. novembra

 

Skrivnost njihovih oči: Pop TV ob 21.50

Vikendova ocena: 3 (od 5)


The Secret in Their Eyes. ZDA, 2015. Režija: Billy Ray. Igrajo: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Julia Roberts, Dean Norris, Alfred Molina. Drama. 130 min.
Film je predelava odličnega istoimenskega argentinskega filma iz leta 2009 in prav dejstvo, da prav nič ne doda k izvirniku, je kljub vrhunski igralski zasedbi razlog, da kritiki niso bili navdušeni. Prijatelja Ray in Jess ter njuna nadzornica Claire so člani vrhunske skupine preiskovalcev najhujših zločinov, toda njihove poti se razidejo, ko se med žrtvami grozljivega morilca znajde Jessina hčerka. Po trinajstih letih neumornega iskanja Ray naleti na otipljivo sled, toda med tem, ko želi Claire ravnati po črki zakona, si Jess želi takojšnjega in neusmiljenega maščevanja ...
 

Molitev: TV SLo 1 ob 22.50

Vikendova ocena: 4 (od 5)

La prière. Fr., 2018. Režija: Cédric Kahn. Igrajo: Anthony Bajon, Damien Chapelle, Alex Brendemühl, Louise Grinberg, Hanna Schygulla. Drama. 110 min. 
Thomas je bister, a težaven 22-letnik, ki ima težave z drogo. Namesto v zapor ga sodnik pošlje na odvajanje v komuno, v kateri se v francoskih Alpah zdravijo mladi iz različnih držav in z različnim družbenim položajem. Vodi jih katoliški duhovnik, bistvo prevzgojnega procesa so molitve, solidarnost in težaško fizično delo. Trdo življenje ni za vsakogar in Thomas ima na začetku obilo težav, enkrat tudi pobegne. Po vrnitvi naveže stike z dekletom, ki stanuje na bližnji kmetiji ... Trpek, pa vseeno optimističen film o moči vere in drugi priložnosti v življenju.

Komentarji: