Umazani boj za naziv »največjega frajerja«

Po svetu poteka kar nekaj ekstremnih športnih tekmovanj. Eno izmed njih prirejajo v Wolverhamptonu, kjer se tekmovalci borijo za naziv »največjega frajerja« (Tough Guy).
Fotografija: Foto Oli Scarff Afp
Odpri galerijo
Foto Oli Scarff Afp

Na vzdržljivostno dirko za naziv »največjega frajerja«, ki poteka na farmi South Perton v angleškem Wolverhamptonu, se je prijavilo tisoč tekmovalcev iz celotnega Združenega kraljestva in tujine. Prijavnina je letos znašala sto funtov.

Kako nepredvidljivo in nič kaj prijazno je tekmovanje za največjega frajerja, priča dejstvo, da so morali prav vsi prijavljeni pred začetkom podpisati, da sodelujejo na lastno odgovornost. In zakaj je tekmovanje za največjega frajerja tako ekstremno? Tekmovalci so se spopadli z deset kilometrov dolgo progo, na kateri je kar 300 različnih ovir. Sprva so morali tekmovalci priti skozi dva metra visoke koprive, nato so se spustili v blatni kanal, poln bodeče žice. Tekmovalce so čakale še goreče pnevmatike, jezero, polno pijavk, ter tako ozki predori, v katerih tudi najbolj neustrašni doživijo napad utesnjenosti.

Foto Oli Scarff Afp
Foto Oli Scarff Afp


Tekmovalci so nenavadno dirko končali z opeklinami, dehidracijo, zlomljenimi kostmi, a kaj je to v primerjavi s tem, da si največji frajer? Organizator Mouser Wilson je po koncu povedal: »Takšnega tekmovanja ni nikjer na svetu.« Le kdo se ne bi strinjal z njim?
 

Komentarji: