Umrl je Alex Trebek

V krogu svoje družine in prijateljev se je v 81. letu starosti poslovil televizijski voditelj priljubljenega kviza Jeopardy!
Fotografija: Alex Trebek je umrl v 81. letu. FOTO: Danny Moloshok/Reuters
Odpri galerijo
Alex Trebek je umrl v 81. letu. FOTO: Danny Moloshok/Reuters

V 81. letu starosti se je poslovil kanadski televizijski voditelj, novinar, komik in igralec George Alexander Trebek, so po poročanju NBC News sporočili ustvarjalci priljubljenega ameriškega kviza Jeopardy!. Trebek je umrl v krogu svoje družine in prijateljev. Televizijska ikona Trebek je trpel za rakom trebušne slinavke četrte stopnje, novico pa je javnosti zaupal marca leta 2019. Četudi je po diagnozi začel z zdravljenjem s kemoterapijo, se vodenju svojega šova ni odpovedal do zadnjega.

Gostitelj kviza Jeopardy! je bil že od leta 1984, pred kratkim pa je začel s 37. zaporedno sezono, v studiu je snemal še konec oktobra. Svojo kariero je Trebek začel v kandaski radiodifuzijski korporaciji leta 1961, nato pa je hitro zaslovel po šovu Reach for the top. Ameriškemu občinstvu se je predstavil leta 1973, ko je gostoval NBC-jev kviz The Wizard of Odds. Od tam je nato nadaljeval še z vodenjem drugih šovov, med njimi High Rollers, preden se je zasidral v kvizu Jeopardy!. Kot navaja Britannica, se je Trebek vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot voditelj, ki je odvodil največ epizod istega kviza. 

Komentarji: