Umrl »Stotnik Tom«, veliki dobrodelnež

Moore je lani zaslovel z dobrodelno akcijo za pomoč britanskim zdravstvenim delavcem, v kateri je zbral 33 milijonov funtov.
Fotografija: Vojni veteran je začel zbirati denar za zdravstveno osebje, ki mu je v preteklosti pomagalo ozdraviti zlomljeni kolk, z njihovo pomočjo je premagal tudi raka. FOTO: Justin Tallis/AFP
Odpri galerijo
Vojni veteran je začel zbirati denar za zdravstveno osebje, ki mu je v preteklosti pomagalo ozdraviti zlomljeni kolk, z njihovo pomočjo je premagal tudi raka. FOTO: Justin Tallis/AFP

V 101. letu starosti je umrl Sir Tom Moore, nekdanji stotnik britanske vojske. Njegova hči Hannah Ingram-Moore je povedala, da se je v zadnjih tednih zdravil zaradi pljučnice, prejšnji teden pa je bil pozitiven na covid-19..

Moore je lani zaslovel z dobrodelno akcijo za pomoč britanskim zdravstvenim delavcem, v kateri je zbral skoraj 33 milijonov funtov.

Vojni veteran je začel zbirati denar za zdravstveno osebje, ki mu je v preteklosti pomagalo ozdraviti zlomljeni kolk, z njihovo pomočjo je premagal tudi raka. Aprila lani se je odločil, da bo stokrat obkrožil svoj domači vrt v kraju Marston Moretaine v Združenem kraljestvu, preden bo konec meseca dopolnil sto let.

Ljudje so lahko denar darovali prek spletne strani, ki jo je postavil v ta namen.

FOTO: Emma Sohl/AFP
FOTO: Emma Sohl/AFP


»Vsakič ko pomislim, za koga je ta denar – za vse pogumne in super zdravnike in medicinske sestre –, si rečem, da si zaslužijo vse do zadnjega penija. Upam, da mi bo uspelo zbrati še več sredstev,« je dejal tedaj. Zbrani denar so namenili za elektronske naprave, s katerimi pacienti v bolnišnicah lahko komunicirajo s svojimi najdražjimi, za zaščitno opremo za zdravstveno osebje in za lokalne skupnosti, ki so zadolžene za podporo pacientom, potem ko se vrnejo iz bolnišnic. 

Preberite še:

Komentarji: