V očesu Tajvanke odkrili čebele, hranile so se z njenimi solzami

Zdravnik je s kolegi skušal odkriti podoben primer iz preteklosti, nazadnje so težave devetindvajsetletnice označili za prve tovrstne na svetu.
Fotografija: Čebele iz družine Halictidae označujejo tudi kot znojne. Privlači jih človeški pot. FOTO: Wikipedia
Odpri galerijo
Čebele iz družine Halictidae označujejo tudi kot znojne. Privlači jih človeški pot. FOTO: Wikipedia

Pri zdravniku se je oglasila zaradi oteklega očesa in menila, da bo z rutinskega pregleda odšla s katerim izmed sredstev proti preprostim okužbam, a ni bilo tako.

Britanski The Guardian piše o 29-letni Tajvanki He, ki je bila po opravljenem pregledu očesa zgrožena, enako njen zdravnik Hung Chi-ting. Ta je namreč pod njenimi vekami odkril štiri čebele iz družine tistih, ki jih privlači človeški znoj. Pod očesom nesrečne ženske so odkrile primerno »restavracijo« zase, hranile so se z njenimi solzami.



Zdravnik je skupaj s kolegi na bolnišnici skušal odkriti podoben primer iz preteklosti, nazadnje so se odločili in težave He označili za prve tovrstne na svetu. Hung Chi-ting je izjavil, da je pod njenimi vekami najprej opazil nekaj, kar je izgledalo kot noga insekta, nakar je vse štiri čebele, ki jih je odkril, varno – varno tudi za čebele, njihovih teles ni poškodoval – izvlekel s pomočjo mikroskopa.

He pa je dodala, da se je začetek njenih težav najverjetneje zgodil, ko je urejala družinski grob. Tedaj je začutila, da je nekaj zašlo v njeno oko. Menila je, da delci zemlje, zato je oko izprala z vodo. Ni pomagalo, ponoči je pod vekami začutila ostro bolečino.

Komentarji: