V očesu Tajvanke odkrili čebele, hranile so se z njenimi solzami

Zdravnik je s kolegi skušal odkriti podoben primer iz preteklosti, nazadnje so težave devetindvajsetletnice označili za prve tovrstne na svetu.

Objavljeno
10. april 2019 17.05
Posodobljeno
10. april 2019 17.20
Čebele iz družine Halictidae označujejo tudi kot znojne. Privlači jih človeški pot. FOTO: Wikipedia
Pri zdravniku se je oglasila zaradi oteklega očesa in menila, da bo z rutinskega pregleda odšla s katerim izmed sredstev proti preprostim okužbam, a ni bilo tako.

Britanski The Guardian piše o 29-letni Tajvanki He, ki je bila po opravljenem pregledu očesa zgrožena, enako njen zdravnik Hung Chi-ting. Ta je namreč pod njenimi vekami odkril štiri čebele iz družine tistih, ki jih privlači človeški znoj. Pod očesom nesrečne ženske so odkrile primerno »restavracijo« zase, hranile so se z njenimi solzami.Zdravnik je skupaj s kolegi na bolnišnici skušal odkriti podoben primer iz preteklosti, nazadnje so se odločili in težave He označili za prve tovrstne na svetu. Hung Chi-ting je izjavil, da je pod njenimi vekami najprej opazil nekaj, kar je izgledalo kot noga insekta, nakar je vse štiri čebele, ki jih je odkril, varno – varno tudi za čebele, njihovih teles ni poškodoval – izvlekel s pomočjo mikroskopa.

He pa je dodala, da se je začetek njenih težav najverjetneje zgodil, ko je urejala družinski grob. Tedaj je začutila, da je nekaj zašlo v njeno oko. Menila je, da delci zemlje, zato je oko izprala z vodo. Ni pomagalo, ponoči je pod vekami začutila ostro bolečino.