Varnostni guru najbogatejšega človeka

Specialist za varnost je vdor telefon Jeffa Bezosa povezal z umorjenim novinarjem Džamalom Hašodžijem.

Objavljeno
01. april 2019 16.07
Posodobljeno
01. april 2019 16.07
Zaradi intimnih fotografij, ki so znašle v rokah tabloida National Enquirer sta zakonca Bezos napovedala ločitev. FOTO: Danny Moloshok/Reuters
Savdske oblasti so vdrle v telefon ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa, da bi se dokopale do njegovih zasebnih informacij, je ugotovil Gavin de Becker (64), zasebni preiskovalec, najet za razjasnitev okoliščin primera, v katerem so se Bezosove intimne fotografije znašle v rokah tabloida National Enquirer. Že ptički na strehi čivkajo, da so poročanja o njegovi zunajzakonski zvezi privedla do ločitve, ki bo Bezosa krepko udarila po žepu.

De Becker je vdor v telefon najbogatejšega človeka na svetu povezal z obsežnim poročanjem o umoru savdskega novinarja iz ZDA Džamala Hašodžija na savdskem veleposlaništvu v Istanbulu v časniku Washington Post, ki je v lasti Bezosa. »Naši preiskovalci in številni strokovnjaki so ugotovili, da so Savdijci imeli dostop do Bezosovega telefona in pridobili zasebne informacije,« je na spletni strani Daily Beast zapisal de Becker.

Gavin de Becker je specialist za varnost. Med drugim je sodeloval s Cio, svetoval preiskovalcem v zadevi OJ Simpson, bil je tudi osebni svetovalec nekdanjega predsednika ZDA Ronalda Reagana. Njegova knjiga The Gift of Fear (Darilo strahu) je nekaj časa kraljevala na vrhu lestvice uspešnic New York Timesa. Ko je dvakrat nastopil v pogovorni oddaji Oprah Winfrey, so se pojavile govorice, da ni samo »glavni telesni stražar Hollywooda, ampak tudi varnostni guru tamkajšnjih zvezd«.