Vročične sanje Thoma Browna  

V okviru tedna mode v Parizu je predstavil svojo najnovejšo kolekcijo pomlad/poletje 2020 za ženske oblikovalec Thome Browne.

Objavljeno
02. oktober 2019 11.59
Posodobljeno
03. oktober 2019 12.18
FOTO: Francois Guillot/AFP
Poskušati najti smisel ali navdih za kolekcijo Thoma Browna je nemogoče, pa ne zato, ker Browne nima vizije, ampak ravno zato, ker je tako premišljen oblikovalec, nekdo, ki je sposoben združiti navidezno različne pripovedi, da ustvari noro gledališko predstavitev na modni pisti, ki premika tudi komercialne izdelke. Je modni čarodej.

Brownova zadnja predstavitev je še ena izmed njegovih divjih voženj, ali natančneje, čarobno popotovanje v pomlad/poletje 2020. Ob spremstvu hitre metal glasbe se je serija manekenk v dementnih New England-Meet-Marie Antoinette sprehodila po pisti.Ameriški oblikovalec Thom Browne je posebnež, ki nikoli ni nameraval postati kreator, temveč krojač, čeprav tudi to s figo v žepu. Po izobrazbi je ekonomist in je v modo zašel po naključju, saj izhaja iz odvetniške družine, v kateri je bila kariera vedno merilo uspeha. Sam je šel v povsem drugo smer, kajti že v mladosti je neznansko užival v koži upornika.

Tako kot je ekstravagantna Aličina zgodba, ki je nekakšna večdimenzionalna matematična uganka, je ekstravagantna tudi Brownova moda. Njegov svet čudes pomeni avantgardno preigravanje mode, ki ima, tako kot Carollova zgodba, dve plati.

Njegovo najnovejšo ekstravagantno kolekcijo si oglejte v naši fotogaleriji.