Z ulic Bronxa s pomočjo instagrama do milijonov (VIDEO in FOTO)

Cardi B je nekakšna novodobna kontroverzna pepelka, ki ji je s pomočjo instagrama uspelo doseči zvezde.

Objavljeno
23. avgust 2018 11.00
Posodobljeno
23. avgust 2018 11.00
Letos je prejela kar deset nominacij za nagrade MTV Video Music Awards. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Instagram, trenutno eno najbolj vročih družbenih omrežij z milijardo uporabnikov, ves čas naplavlja nove zvezde. Ena od njih je ameriška raperka Cardi B. V nekaj letih si je nabrala 30 milijonov sledilcev, revija Time jo je uvrstila med sto najvplivnejših ljudi na svetu, dvakrat pa je bila na vrhu Billboardove lestvice Hot 100, kar velja za njen največji dosežek.Cardi B velja za dekle, ki se je z ulic Bronxa povzpela med glasbene zvezde, za nekakšno novodobno Pepelko s precej začinjenim besednjakom in nebrzdanim vedenjem. Letos ji je pripadlo kar deset nominacij za nagrade MTV Video Music Awards, pet jih je prislužila s sodelovanjem z Brunom Marsom, s katerim imata skupni hit Finesse. Na koncu je dobila nagrado za najboljšega novega umetnika in za pesem poletja.

image
Cardi B in Bruno Mars med nastopom na letošnjih grammyjih. Skupaj imata hit FinesseFOTO: Lucas Jackson/Reuters


Cardi B kot Bacardi


Pevka s pravim imenom Belcalis Marlenis Almanzar se je rodila leta 1992 v Bronxu očetu iz Dominikanske republike in materi iz Trinidada. V otroštvu je največ časa preživela z babico, njeni starši pa so se morali udinjati v slabo plačanih službah. Menda je bila dobra učenka, vendar je kljub temu imela težave v šoli, saj je rada jezikala, se upirala in vzbujala pozornost. Pri šestnajstih je bila članica tolpe, kasneje je začela delati v supermarketu, pri devetnajstih pa kot striptizeta in plesalka ob drogu. Niti danes tega ne obžaluje, saj se je s tem finančno postavila na noge.

Do svojega umetniškega imena je prišla s pomočjo sestre Hennessy, katere ime izvira iz priljubljene znamke konjaka. Ker so se hoteli držati »alkoholne« tematike, so Belcalis začeli klicati Bacardi, po znani znamki ruma. Od tu do Cardi B je bil samo še korak. Nase je prvič opozorila leta 2013, ko se je v šestsekundnih videih prek aplikacije vines razgovorila o svojem striptizu.

image
Da bi se rešila revščine in nasilnega partnerja, je pri devetnajstih letih začela delati kot striptizeta in plesalka ob drogu. Tega obdobja svojega življenja nikakor ne obžaluje. FOTO: Amy Harris/AP


Med letoma 2015 in 2017 je nastopala v resničnostnem šovu Ljubezen in hiphop: New York na kanalu VH1, kjer je začela uresničevati svoje sanje o glasbeni karieri, predvsem pa zbirati sledilce na spletnih omrežjih. Deset milijonov jih je imela na instagramu, še preden je posnela prvi singel Bodak Yellow. Izšel je lani pri založbi Atlantic Records ter kmalu postal uspešnica in dosegel prvo mesto Billboardove lestvice najbolj vročih skladb v ZDA. Cardi B je šele peta raperka na vrhu te lestvice v zgodovini, pred tem devetnajst let to ni uspelo nobeni (nazadnje se je na vrh povzpela Lauryn Hill leta 1998). Še bolj zanimiv je podatek, da je s tega mesta izpodrinila Taylor Swift s skladbo Look What You Made Me Do.

Aprila letos je posnela še album Invasion of Privacy, ki poleg že znanih posnetkov vključuje nekaj njenih sodelovanj s triom Migos in raperjem 21 Savageem. Tudi ta album je kmalu začel rušiti rekorde poslušanosti, s skladbo I Like It pa se je še drugič zavihtela na prvo mesto Billboardove lestvice.

Prah je dvignila tudi s sodelovanjem z Rito Oro v skladbi Girls. Pesem, ki govori o istospolni ljubezni, so nekateri iz LGBT-skupnosti obsodili kot škodljivo. Pri skladbi Girls Like You je sodelovala s skupino Maroon 5. V videospotu, ki je v treh mesecih zbral skoraj 660 milijonov ogledov, se pojavi cvet hollywoodskih zvezdnic, od Jennifer Lopez do Ellen DeGeneres.


 

Ne varčuje z besedami in ves čas preizkuša meje dobrega okusa


Poročena je z raperjem Offsetom iz tria Migos, imata hčerko Kulture Kiari Cephus, ki jo je rodila julija letos. Živi v prelepi vili, kjer je vse v beli barvi, pred njo pa je parkiran cel vozni park, med drugim lamborghinija, ki ju je nedavno razkazovala na instagramu. Čeprav poskuša občinstvo osvajati s precej vulgarno izraženo seksualnostjo in nikoli posebej ne pazi na besednjak, se ima Cardi B za feministko, saj verjame v enake pravice moških in žensk.

Z izjavami na družbenih omrežjih ves čas preizkuša meje dobrega okusa. Na twitterju je med drugim zapisala, da rada jé svoj prhljaj in voha svoje prdce.

Ker ne varčuje z besedami, se pogosto zapleta v spore z drugimi zvezdnicami. Ker jo je Azalea Banks imenovala za »nepismeno, netalentirano podgano«, ji je Cardi B takoj vrnila z zmerljivkami, na koncu pa je začasno deaktivirala svoj profil na instagramu.


 

Prva na instagramu Selena Gomez


Cardi B ima sicer množico sledilcev na tem družbenem omrežju, ni pa prav na vrhu lestvice. V svetovnem merilu prva tri mesta zasedajo Selena Gomez (140 milijonov), Cristiano Ronaldo (139 milijonov) in Ariana Grande (125 milijonov). Od Slovencev milijona sledilcev na instagramu najbrž nima še nihče, se mu pa nekateri približujejo. Eden od njih je košarkar Luka Dončić, ki jih ima 898 tisoč, drugi nogometaš Jan Oblak s 798 tisoč sledilci, profil @big.toys, ki ga vodi Slovenec Mark Jan Kirn, pa jih ima 901 tisoč.