Za izbrance 74 sedežev in protokol oblačenja

Kraljeva loža: V svetlo modri obleki ob obrobju finala Federer – Đoković blestela Kate Middleton

Objavljeno
14. julij 2019 20.25
Posodobljeno
14. julij 2019 20.25
Kate Middleton in mož princ William. Foto Reuters
Če kaj veljaš v svetu slavnih, boš med prestižnim teniškim turnirjem v Wimbledonu prejel posebno povabilo za kraljevo ložo, v katero vabijo »pomembneže« vse od leta 1922. Sedeži so rezervirani za kraljevo družino in posebne goste, svetovno znane obraze, izbranih srečnežev je 74. Na Otoku so se te dni najbolj ukvarjali z vojvodinjo Cambriško Kate Middleton in – kot ponavadi – njeno garderobo.

Kraljeva loža je najekskluzivnejši kotiček Wimbledona, v katerega ima pravico vstopa le izbrana peščica. Tudi na letošnjem turnirju, ki je v svoji 142-letni zgodovini postal veličastna blagovna znamka, so se prišli na izbrano tribuno pokazat znani obrazi iz sveta šovbiznisa. Fotoaparati in kamere so opazili številne zvezdnike: od nekdanjega nogometnega zvezdnika Davida Beckhama do priljubljenih filmskih igralcev Juda Lawa in Hugha Granta.

image
Finalni dvoboj sta spremljala tudi Benedict Cumberbatch in pevka Katherine Jenkins. Foto Reuters


Pravilo veleva, da so med povabljenci britanska kraljeva družina in druge iz tujine, vodilni možje in žene oblasti, imena, ki prihajajo iz sveta tenisa, poslovni partnerji, pripadniki britanskih oboroženih sil, ugledne medijske organizacije, podporniki britanskega tenisa ...
 

Kot tri srečne sestre


Povabljenci naj bi se držali protokola, oblečeni morajo biti v elegantno obleko, moški v suknjič in kravato, obuti v primerne čevlje. Zaželeno je, da ženske pridejo brez klobuka, sicer bi zakrivale pogled gledalcem za sabo.

Prav z »neprimerno« garderobo je Meghan Markle, vojvodinja Susseška, v drugem kolu, ko se je njena prijateljica Serena Williams (Američanka je Marklovi priredila zabavo pred porodom) spopadla s slovensko najstnico Kajo Juvan, dvigala prah s klobukom in kavbojkami. Vtis je popravila na finalnem dvoboju, v katerem je Williamsovo porazila Simona Halep, oblečena je bila v belo srajčno bluzo in krilo Huga Bossa, Britanci pa so ji namenili plus točke tudi zato, ker se je pojavila v družbi Kate Middleton, s katero naj bi se grdo gledali lep čas. Z njima je bila še Katina sestra Pippa Middleton, videti so bile kot tri srečne sestre, zabavale so se in smejale, so razpredali britanski mediji.

image
Kate Middleton, Meghan Markle in Katina sestra Pippa Middleton so med ženskim finalom v kraljevi loži delovale kot tri srečne sestre. FOTO: Reuters


S svojo navzočnostjo so letošnje dogajanje ob »sveti« travi med ženskim finalom popestrili še igralci Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas, ki sta si včeraj pobliže ogledala dirko formule ena v 120 kilometrov oddaljenem Silverstonu, Benedict Cumberbatch, Woody Harrelson, reper Pharrell Williams, pevka Lily Allen, britanska premierka Theresa May ...

V moškem finalu med Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem je spet blestela Kate Middleton, tokrat v svetlo modri obleki, pripadla ji je tudi čast podeljevanja lovorike, s soprogo je bil barvno usklajen princ William. Kamere so na tribunah ujele še prvega moža Amazona Jeffa Bezosa z novo izbranko Lauren Sanchez.

image
Prvi mož Amazona Jeff Bezos (s sončnimi očali) je prišel z novo spremljevalko Lauren Sanchez. Foto AFP


Večer se je končal z gala plesom, na katerem sta se zavrtela zmagovalca. Ob takih priložnostih se znani obrazi prelevijo v obiskovalce z »običajnih« tribun in svojo udeležbo ovekovečijo s selfiji z največjimi zvezdniki – v tem primeru s tistimi z loparji. In včeraj prav gotovo ni bilo drugače.