Zločinčeva žena bo šla v resničnostni šov

Razvpiti mamilarski zločinec El Chapo bo soprogo videval na televiziji, v živo je ne sme.
Fotografija: Emma Coronel Aispuro se podaja v sporne vode. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Emma Coronel Aispuro se podaja v sporne vode. FOTO: Reuters

Čeprav razvpiti mehiški mamilarski šef, 62-letni Joaquín Guzmán, znan kot El Chapo, preživlja kazen dosmrtnega zapora z dodanimi 30 leti, je njegov vpliv v državi še vedno izjemen. Ko so pred kratkim prijeli njegovega sina, je kartel v znak protesta razglasil malone vojno stanje.

V najstrožje varovanem zaporu v koloradskem mestu Florence se El Chapo ne sme videvati s polovico mlajšo ženo Emmo Coronel Aispuro, lahko pa bi se zgodilo, da jo bo videval na televiziji. Če mu bo vodstvo zapora to dovolilo.

Njegova žena se namreč dogovarja za sodelovanje v ameriškem resničnostnem šovu Cartel Crew, ki ga od januarja predvajajo na kanalu VH1, v njem pa spremljajo življenje nekdanjih članov zloglasnih tolp in narkokartelov, ki se poskušajo ponovno vključiti v običajno življenje. Seveda zaradi vseh grehov, ki jih nosijo na plečih, zanje to ni preprosto.

El Chapova žena se je v Miamiju sestala z nekaj vodilnimi protagonisti kontroverznega šova in dobila ponudbo za sodelovanje. Zaradi občutljivih razmer v Mehiki, navsezadnje povezanih tudi z nevidnimi lovkami, ki jih steguje zaprti narkošef, je vprašljivo, koliko bo zmogla in predvsem smela Emma Coronel Aispuro govoriti o odnosu z enim od najokrutnejših kriminalcev v zgodovini.

Zapor ADX Florence v Koloradu imenujejo Alkatraz Skalnega gorovja. Tam so zaprti največji zločinci, obtožbe o nehumanem ravnanju z zaporniki so za ta zapor nekaj običajnega. Zaporniki imajo v celici majhen televizijski sprejemnik, na katerem lahko spremljajo le nekaj programov.

Za vsako kršitev strogega reda kaznjencu vzamejo sprejemnik. To je zelo velik psihični pritisk, saj razen tega nimajo stika z zunanjim svetom.

Komentarji: