Znani na pomoč goreči Avstraliji

V 48 urah so za avstralske gasilce zbrali okoli 20 milijonov evrov.
Fotografija: Številni znani so darovali in pozvali k darovanju sredstev za gasilce v Avstraliji. FOTO: Peter Parks/AFP
Odpri galerijo
Številni znani so darovali in pozvali k darovanju sredstev za gasilce v Avstraliji. FOTO: Peter Parks/AFP

Avstralska komediantka Celeste Barber, ki navdušuje s smešnim posnemanjem nekaterih viralnih objav na instagramu, je sprožila veliko akcijo zbiranja sredstev za pomoč gasilcem v Novem Južnem Walesu. V 48 urah so zbrali okoli 20 milijonov evrov.

Barberjeva ima več kot 6,4 milijona sledilcev na instagramu in je tako izkoristila svoj vpliv v dobrodelne namene. Šaljivost je na družbenem omrežju zamenjala za opozarjanje na razmere, s katerimi so soočeni prebivalci Avstralije, kjer že od septembra divjajo obsežni gozdni požari.

Avstralska tenisačica Ashleigh Barty, prva na lestvici WTA, je obljubila, da bo ves izkupiček, pridobljen na teniškem turnirju v Brisbanu namenila prizadetim. Zmagovalka turnirja prejme okoli 200.000 evrov. Bartyjeva je že konec leta podarila okoli 28.000 evrov organizacijam, ki pomagajo v požaru prizadetim živalim. Tudi številni drugi avstralski športniki so v teh dneh darovali sredstva pomoči potrebnim.

Okoli 450.000 evrov je avstralskim gasilcem namenila tudi ameriška pevka Pink. »Osupla sem nad dogajanjem v Avstraliji,« je tvitnila priljubljena pevka. Enako vsoto je gasilcem namenila tudi avstralska igralka Nicole Kidman.

Preberite še:

Komentarji: