Avstralci žalujejo za Rogerjem, silakom med kenguruji

Bil je najdenček, ki je zrasel do dveh metrov višine in globalno zaslovel kot pravi hrust med kenguruji. Pri 12 letih je poginil naravne smrti.
Fotografija: Zadnji posnetek Rogerja nekaj dni pred smrtjo. Daleč naokrog je veljal za alfa samca med rdečimi kenguruji. FOTO: The Kangaroo Sanctuary Alice Springs/facebook
Odpri galerijo
Zadnji posnetek Rogerja nekaj dni pred smrtjo. Daleč naokrog je veljal za alfa samca med rdečimi kenguruji. FOTO: The Kangaroo Sanctuary Alice Springs/facebook

V zavetišču The Kangaroo Sanctuary v avstralskem Alice Springsu je dolgo veljal za silaka, ki ga ni bilo dobro izzivati. Z višino okoli dveh metrov in težo okoli 90 kilogramov je veljal za velikana med rdečimi velikimi kenguruji, ki se je kdaj v slogu kickbokserjev znesel nad boksarsko vrečo, globalno slavo pa dosegel leta 2015, ko je posnetek, na katerem je z golimi pestmi opravil s kovinskim vedrom, kot bi bilo iz lepenke, postal viralen na medmrežju.



V zavetišču so se morali od njega posloviti. Minuli vikend je namreč umrl naravne smrti, star dvanajst let.
 
»Roger je poginil zaradi starosti. Živel je lepo in dolgo življenje, občudovali so ga milijoni po svetu,« so zapisali v zavetišču, ki je nastalo prav zaradi Rogerja in njegovih dveh kengurujk – Elle in Abigail –,« je povedal vodja zavetišča Chris Barnes.



Kot dvometraš je bil alfa samec, znan daleč naokrog, ob prvem srečanju s svojimi človeškimi skrbniki pa, nasprotno, pravi drobiž. Barnes ga je rešil, ko je njegovo mater v bližini Alice Springsa povozil avtomobil.

Komentarji: