Bono predčasno zaključil nastop zaradi izgube glasu

Sredi nastopa v Berlinu, ki si ga je prišlo ogledati več tisoč oboževalcev, je pevec irske skupine povsem izgubil glas. 

Objavljeno
02. september 2018 12.17
Posodobljeno
02. september 2018 12.54
 Občinstvo sobotnega koncerta se bo lahko v prihodnosti udeležilo drugega nastopa skupine. FOTO: Paul Zinken/Afp
P.V.
P.V.
Irska glasbena skupina je odigrala že nekaj pesmi, ko se je 57-letni pevec Bono opravičil prisotnim in dejal: »Mislim, da  tako ne bo šlo naprej. Ni pošteno do vas

Prisotne v Mercedes-Benz areni so najprej obvestili, da si bo skupina vzela le kratko pavzo, kmalu zatem pa so jim sporočili, da se koncert ne bo nadaljeval. Bono je svojim oboževalcem že obljubil, da bodo ponovno organizirali koncert.

image
Skupina U2 je trenutno na evropski turneji Experience + Innocence, v sklopu katere je načrtovala tudi dvodnevni koncert v Berlinu.  FOTO: Tobias Schwarz/Afp


Skupina je na svoji spletni strani objavila tudi dodatno razlago in opravičilo. »Zelo nam je žal za odpoved koncerta. Bono je bil pred nastopom v odlični formi in je imel odličen glas. Vsi smo se zelo veselili naše druge noči v Berlinu, vendar je le po nekaj pesmih utrpel popolno izgubo glasu. Ne vemo, kaj se je zgodilo in  želimo upoštevati zdravniški nasvet,« so zapisali. 

image
Težave irskega zvezdnika so se pojavile po prvih odpetih pesmih. FOTO: Michel Euler/Ap


Po poročanju BBC naj bi pevec legendarne skupine glas izgubil zaradi nenehne izpostavljenosti dimnim napravam na odru. 

Občinstvo sobotnega koncerta se bo lahko v prihodnosti udeležilo drugega nastopa skupine. Skupina pa je na svoji spletni strani objavila še opravičilo, kjer so zapisali, da cenijo razumevanje in podporo občinstva, tako oboževalcev v Berlinu, kot tudi tistih, ki so pripotovali od daleč. Obljubili so, da jih bodo kmalu obvestili o novostih.Pred prvim nastopom se je frontman irske skupine sicer sestal tudi z nemško kanclerko Angelo Merkel, kjer sta se pogovarjala o humanitarni organizaciji One, katere soustanovitelj je tudi Bono.