Elan z novimi smučmi v barvah policije

Namenjene bodo policistom, ki jih bo mogoče na slovenskih smučiščih poslej prepoznati tudi po elankah v fluorescentno rumeni, beli in modri barvi.

Objavljeno
05. december 2018 16.44
Posodobljeno
05. december 2018 16.44
Možje v modrem bodo smučali na posebni seriji smuči Elan Amphibio 14, ki bodo kombinacija fluorescentno rumene, bele in modre barve, podobno kot policijski avtomobili. FOTO: Studio 54/Alex Štokelj
V. U.
V. U.
Novica prihaja iz begunjskega Elana in kot pravijo v tovarni, bodo slovenski policisti po novem smučali na posebni seriji njihovih smuči. Ne med oddihom, pač pa v službi na belih strminah, kjer, kot zapišejo v naši tovarni smučk, »skupaj z drugimi deležniki skrbijo za varnost na naših smučiščih.«

Njihova naloga je, dodajajo, izvajanje zakona o varnosti na smučiščih, budno opazovanje prog, zaznavanje smučarjev, ki bi s svojim početjem ogrožali sebe in druge, ter izločanje smučarjev, ki na smučišče zaradi svojega nevarnega smučanja in vedenja ne sodijo. Poleg tega policisti na smučiščih tudi pomagajo pri reševanju ob morebitnih poškodbah in nezgodah.
 

Zgornji del smuči v signalno rumeni barvi


Možje v modrem bodo smučali na posebni seriji smuči Elan Amphibio 14, ki bodo kombinacija fluorescentno rumene, bele in modre barve, podobno kot policijski avtomobili. Zgornji del smuči so obarvali s signalno rumeno barvo, kar ima tudi funkcionalno prednost, zatrjujejo.

S smučmi bo namreč možno ustvariti tudi varnostni križ, s katerim lahko varnostniki zavarujejo mesto morebitne nezgode, ob kateri je potrebna prva pomoč, živo rumena barva pa je dobro vidna tudi v slabših vremenskih pogojih.