Grenkoba v bučkah in kumarah je toksična, a zastrupitve so redke
Grenki deli ne sodijo na krožnik, saj lahko povzročijo prebavne težave.
Odpri galerijo
Klasična gospodinjska vzgoja ima marsikatero prednost. Tudi sami posnemate babico ali mamo, ki je konec olupljene kumare odrezala in pokusila, ali ni morda grenka, preden jo je naribala za solato? Grenki deli namreč ne sodijo na krožnik, saj vsebujejo kukurbitacin, ki lahko povzroči prebavne težave.
O »nevarnosti« zastrupitve s to spojino najpogosteje zasledimo prispevke poleti, saj je to čas zorenja kumar, bučk in buč, ki so sorodnice iz botanične družine bučevk, je pa tudi čas »kislih kumaric«, ko se nekatere teme malce napihnejo.
Več na deloindom.si.
O »nevarnosti« zastrupitve s to spojino najpogosteje zasledimo prispevke poleti, saj je to čas zorenja kumar, bučk in buč, ki so sorodnice iz botanične družine bučevk, je pa tudi čas »kislih kumaric«, ko se nekatere teme malce napihnejo.
Več na deloindom.si.