HBO veliki zmagovalec – pobral kar 34 nagrad

Igra prestolov je skupno prejela dvanajst nagrad, serija Černobil pa deset.

Objavljeno
23. september 2019 07.17
Posodobljeno
23. september 2019 08.32
Nagrajenci serije Igra prestolov. FOTO: AFP
A. V.
A. V.
Srednjeveška drama Igra prestolov (Game of Thrones) je prejela nagrado emmy za najboljšo dramo, za najboljšo komedijo pa so razglasili serijo Fleabag. Emmyji so sicer najbolj priznane televizijske nagrade.

HBO je znova pobral največ nagrad, saj je ta televizijska hiša prejela 34 nagrad na slavnostni prireditvi v Los Angelesu. HBO je sicer plačljiva na televiziji in na internetu, številne nagrade pa so nov razlog, da utrdi svoje mesto na trgu. Pod njenim okriljem namreč nastaja tudi Igra prestolov.

image
Nagrajenci serije Fleabag. FOTO: AFP

 

HBO, Netflix, Amazon ...


Igra prestolov je skupno prejela dvanajst nagrad, serija Černobil pa deset. Amazon je prejel nagrado za najboljšo komično serijo (Fleabag), eno od 15 zmag tega podjetja.

Med televizijskimi hišami je na drugem mestu Netflix s 27 priznanji.

image
Nagrajenci serije Igra prestolov. FOTO: Reuters


Nagrado za najboljšega igralca v dramski seriji je prejel temnopolti gej Billy Porter, ki je veteranski igralec z broadwajskih odrov, nagrado pa je prejel za svojo igro v seriji Pose. Ravno pred dvema dnevoma je dopolnil 50 let, po prireditvi pa je povedal: »Živel sem dovolj dolgo, da je zmagal moj resnični, pristni jaz.«

image
Billy Porter. FOTO: AFP

 

12 nagrad za Igro prestolov


Igra prestolov je sicer prejela že četrto nagrado za najboljšo serijo, skupno 12 prejetih nagrad na eni prireditvi pa je izenačen rekord.

Razočaranje so doživeli pri seriji Fleabag, saj so dobili samo štiri nagrade, v tolažbo pa jim je lahko kipec za najboljšo komedijo in najboljšo igralko v komičnih serijah (Phoebe Waller-Bridge).

»Tako čudovito in pomirjujoče je vedeti, da lahko umazana, prebrisana, jezna in zmešana ženska pride do emmyja,« se je smejala Phoebe Waller-Bridge.

image
Phoebe Waller-Bridge. FOTO: Reuters