Je Jamie Oliver tik pred stečajem?

Britanski kuhar je lani zaprl že 12 restavracij, zaradi česar je brez dela ostalo 600 ljudi.

Objavljeno
21. maj 2019 15.30
Posodobljeno
21. maj 2019 17.03
V izogib stečaju je Jamie Oliver že avgusta lani vložil v družbo 14 milijonov evrov. FOTO: Eric Gaillard/Reuters
Jan Klokočovnik, STA
Jan Klokočovnik, STA
Kulinarični imperij Jamieja Oliverja  je v težavah, zaradi česar je ogroženih več kot tisoč delovnih mest. Kot poroča Guardian, je družba, ki upravlja verigo restavracij Jamie's Italian, Fifteen in Barbecoa, v insolvenčnem postopku. Slavni kuhar že nekaj mesecev išče kupce za svoje restavracije, ki imajo zadnjih nekaj let težave zaradi čedalje večje konkurence. V izogib stečaju je že avgusta lani vložil v družbo 14 milijonov evrov. »Imel sem samo dve uri časa za polog plačila, v nasprotnem primeru bi restavracije zaprle svoja vrata,« je takrat povedal v intervjuju za Financial Times.


Na vrhuncu slave se je odločil za podjetniško pot


Oliver je zaslovel z recepti za pripravo preprostih in zdravih jedi, pisanih na kožo današnjim generacijam. Njegove znane kuharske oddaje so bile Kuhinja do nazga (prva oddaja je bila leta 1999), Jamiejeva 30-minutna kuhinja in Jamiejeva 15-minutna kuhinja, napisal pa je tudi vrsto kuharskih knjig.

Na vrhuncu slave se je odločil za podjetniško pot. Leta 2008 je začel odpirati restavracije z italijansko hrano pod blagovno znamko Jamie's Italian. Danes jih je Evropi in svetu še 23, potem ko jih je lani zaprl 12, zaradi česar je brez dela ostalo 600 ljudi.