Kdo je Luka, ki je v Strunjan po pošti poslal izmaknjeni kamenček?

Končno se je oglasil Krajinskemu parku Strunjan. Obiskuje Biotehniški srednješolski izobraževalni center v Ljubljani.
Fotografija: Lokovo pismo je predstavnike krajinskega parka navdušila do te mere, da so ga pozvali, naj se jim oglasi. FOTO: Krajinski park Strunjan/Facebook
Odpri galerijo
Lokovo pismo je predstavnike krajinskega parka navdušila do te mere, da so ga pozvali, naj se jim oglasi. FOTO: Krajinski park Strunjan/Facebook

Z obale pod klifom v Strunjanu je odnesel kamenček, nakar se je doma, dobrih sto kilometrov oddaljen od morske obale, skesal. Ugotovil je, da to ni bilo v skladu s pravili krajinskega parka, kjer obiskovalce pozivajo, naj z obale ne odnašajo (večje količine) kamnov. Zato ga je zapakiral v pismo in poslal nazaj v Strunjan.

»Spoštovani, pošiljam vam kamenček, ki sem ga ponesreči odnesel z obale pri klifu,« je pripisal 4. aprila. Gesta je predstavnike krajinskega parka navdušila do te mere, da so pošiljatelja pozvali, naj se jim oglasi.



In oglasil se je, danes. V Krajinskem parku Strunjan so na Facebooku objavili nekaj več o njem. Luka ni tako zelo majhen. Obiskuje Biotehniški srednješolski izobraževalni center v Ljubljani, kjer se šola za naravovarstvenega tehnika, kamenček pa je pomotoma odnesel iz Krajinskega parka Strunjan ob zavzetem delu na strokovni šolski ekskurziji.

»Iz osebnih razlogov je vljudno prosil, da javno ne razkrijemo njegovih osebnih podatkov, kar seveda spoštujemo. Luka se bo v kratkem oglasil pri nas, skupaj bomo na njegovo željo kamenček odnesli na kraj, kjer ga je našel, za izjemno gesto pa ga bomo nagradili, kakor smo obljubili. Dogovorili pa smo se, da bomo ob tem lahko posneli nekaj fotografij, ki jih bomo nato tudi javno objavili,« so zapisali.

Komentarji: