Klikni za molitev: iz Vatikana prihaja vodoodporni e-rožni venec z aplikacijo

Naprava sodeč po promocijskih besedah povezuje najboljše iz duhovne tradicije Cerkve in zadnje dosežke tehnologije.

Objavljeno
17. oktober 2019 16.37
Posodobljeno
17. oktober 2019 16.37
Se bo tradicionalni rožni venec nekoč poslovil? FOTO: Reuters
V. U.
V. U.
Molite rožni venec? In zakaj ne? Mogoče bo koga k temu pritegnila novost iz Vatikana, imenovana eRosary. Pridružila se je e-pošti, e-knjigam in še čemu na e, gre pa za elektronski rožni venec v obliki zapestnice, ki, kot zapišejo njegovi promotorji, »prinaša inovativen način molitve rožnega venca za mir na svetu«.

Stane 99 evrov.

Nov pripomoček, o katerem te dni piše mednarodni tisk, je vodoodporen, vanj ne more zaiti prah, ima dve leti garancije, molitvi v podporo pa je tudi ustrezna aplikacija Click to Pray eRosary (Klikni, da bi molil eRožni venec), ki jo označujejo kot vodnik pri uporabi.Izbiraš lahko med molitvijo standardnega rožnega venca, kontemplativnega ali tematskega, naprava pa naj bi zaznavala tudi zdravstveno stanje uporabnika in ga spodbujala k bolj zdravemu življenju. Ob koncu predstavitve novosti je citat papeža Frančiška, v katerem mladino in vse ostale znova poziva k molitvi rožnega venca za mir.

Napravo, ki sodeč po promocijskih besedah povezuje najboljše iz duhovne tradicije Cerkve in zadnje dosežke tehnologije,  so razvili daleč od Rima, na Tajvanu.