Konec Sodobne družine

Ena od najdražjih in najbolj gledanih serij vseh časov se bo končala po enajsti sezoni.  

Objavljeno
06. februar 2019 18.57
Posodobljeno
06. februar 2019 19.22
Serija je bila prelomna, saj je v njej prvič nastopila družina s partnerji istega spola. FOTO: promocijsko gradivo
J. K.
J. K.
Poslavlja se priljubljena serija Sodobna družina (Modern Family). Televizijska hiša ABC je naznanila, da bo serijo končala po enajsti sezoni, v kateri bo 18 epizod.

Sodobno družino so začeli predvajati leta 2009, kmalu pa je postala velika uspešnica. Še dolgo je bila najbolj priljubljena na televizijskem programu ABC, danes pa se uvršča med pet najbolj gledanih televizijskih komedij, poroča časnik USA Today. Poleg tega sodi tudi med najdražje nadaljevanke vseh časov, saj je ABC za vsako epizodo namenil več kot pet milijonov dolarjev.

Serija je bila prelomna, saj je v njej prvič nastopila družina s partnerji istega spola. Dobila je številna priznanja, med drugim 21 nagrad emmy.

Komedija prikazuje dogodivščine upokojenega lastnika podjetja za izdelavo omar in glave družine Jaya Pritchetta (Ed O'Neill), njegove druge ter nekoliko mlajše žene Glorie (Sophia Vergara) in njune velike in mešane družine. Otroci klana Pritchett imajo prav tako svojo otročad, hči Claire (Julie Bowen) je v zakonski zvezi z nadarjenim nepremičninskim agentom Phillom Dunphyjem (Ty Burrell), s katerim ima tri otroke, sin Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) pa je  poročen z istospolnim partnerjem Cameronom (Eric Stonestreet). Z njima živi posvojena hči Lily,  ki sta jo v prvih dveh sezonah upodabljali Jaden in Ella Hiller, od tretje dalje pa igralka Aubrey Anderson-Emmons.

Skupaj se tri starševske skupnosti na zabaven in humoren način trudijo premostiti generacijske in kulturne vrzeli.