Meghan Markle presenetila na glamurozni prireditvi

Vojvodinja je na Britanskih modnih nagradah podelila nagrado oblikovalki svoje glamurozne poročne obleke.

Objavljeno
11. december 2018 13.35
Posodobljeno
11. december 2018 13.53
Oblikovalki svoje poročne obleke je Meghan podelila nagrado britanske znamke za ženske leta. FOTO: Paul Ellis Ap
P.V.
P.V.
Vojvodinja susseška Meghan Markle je v ponedeljek s svojim prihodom počastila že tako glamurozno prireditev. Na podelitvi Britanskih modnih nagrad v Londonu je oblikovalki svoje glamurozne poročne obleke podelila nagrado britanske znamke leta. Clare Waight Keller je sicer umetniška direktorica modne hiše Givenchy in je za kraljevo poroko oblikovala belo poročno obleko z ladijskim izrezom.

Na prireditvi je 37-letna vojvodinja nosila črno obleko modne hiše Givenchy, ki jo je popestrila z zlatimi zapestnicami oblikovalke Pippe Small. Kljub temu, da bo v kraljevi družini po poročanju britanskih medijev velja prepoved temnih lakov za nohte, si je Meghan za izbrano priložnost privoščila barvo temne slive.

»V veselje mi je, da sem lahko tu v domačem Združenem kraljestvu ter počastim britansko modo in oblikovalce,« je soproga princa Harryja povedala na odru ter dodala: »Vesela sem, da vidim toliko znanih obrazov, med katerimi številne poznam že vrsto let, nekatere pa sem imela priložnost spoznati v zadnjem letu. Zahvaljujem se vam za toplo dobrodošlico.«

image
Umetniška direktorica modne hiše Givenchy Clare Waight Keller. FOTO:  Daniel Leal-olivas/Afp


Na dobrodelni prireditvi Britanskega modnega sveta (British Fashion Council) so podelili tudi številne druge nagrade. Manekenka Kaia Gerber, hči legendarne vrhunske manekenke Cindy Crawford, je bila okronana za manekenko leta. Priznana italijanska modna znamka Gucci je prejela laskavi naziv znamka leta, italijanska oblikovalka Miuccia Prada pa je prejela nagrado za izjemne dosežke.

image
Družina Crawford-Gerber na rdeči preprogi britanskih modnih nagrad. FOTO: Daniel Leal-olivas/Afp


Med preostalimi zmagovalci so bili še oblikovalec Virgil Abloh, ki je za svojo znamko Off-White prejel nagrado Urban Luxe, oblikovalec modne hiše Balenciaga Demna Gvasalia, ki so ga imenovali za oblikovalca nakita leta ter Kim Jones, umetniški direktor Diorja, ki je prejel nagrado za najbolj prelomne dosežke v letu 2018.

image
Italijanska modna oblikovalka Miuccia Prada. FOTO:Daniel Leal-olivas/Afp