Na krvavi strani Alp

Epizodo televizijske serije si je v povprečju ogledalo več kot 273.000 ljudi.
Fotografija: Sebastian Cavazza kot cinični inšpektor Taras Birsa. FOTO: RTV SLO
Odpri galerijo
Sebastian Cavazza kot cinični inšpektor Taras Birsa. FOTO: RTV SLO

Na Vodnikovi domačiji je potekal pogovor o romanu Tadeja Goloba Jezero in televizijski seriji, nastali po tej knjigi. Tako knjiga kot televizijska serija sta pritegnili veliko pozornosti, z Jedrt Jež Furlan, ki bo pogovor povezovala, pa se bodo pogovarjali Sebastian Cavazza, Matevž Luzar, Nika Rozman in Tadej Golob.

Epizodo televizijske serije si je v povprečju ogledalo več kot 273.000 ljudi, številni pa so opozarjali, da se nič ne sliši. Televizija Slovenija je na pritožbe odgovorila z razlago, da so težave z zvokom večplastne. »Sodobni TV-sprejemniki so vedno tanjši, velikokrat pa je zaradi posledično manjših zvočnikov s tem povezana tudi kakovost zvoka, predvsem pri visokih in nizkih tonih,« so pojasnjevali.


 

Iz Nedela: Če bi snemal žajfnice, bi imel vilo v Rožni


Z zvokom je bil nezadovoljen tudi Cavazza, ki je v intervjuju za Nedelo dejal, da bi, tudi če Taras kje kaj zamomlja, gledalec moral slišati, kaj momlja. »Po vseh blatenjih v časopisih sem že hotel sklicati novinarsko konferenco in v dokazilo pokazati vso korespondenco, ki sem jo naslavljal na produkcijo. Nikoli do zdaj nisem doživel česa podobnega, pa čeprav sem že igral v podobno subtilnih tonalitetah, kot jih ima Taras. Očitno je zadnji čas, da na akademiji ustanovijo katedro za zvok,« je povedal.

Razkril pa je tudi: »Je pa res tudi to, da je bil eden od mikromanov ves čas okajen in so ga šele nekaj dni pred koncem poslali s snemanja. Bil je zaposlen na RTVS.« 

Preberite še:

Komentarji: