Na poti proti Sloveniji je v letalo s srbskim zunanjim ministrom udarila strela

Incident se je zgodil, ko je bilo letalo nad Ljubljano, a resnejših posledic ni bilo, pilot je pristal brez večjih težav, Ivica Dačić pa je nadaljeval pot proti Bledu.

Objavljeno
03. september 2019 08.20
Posodobljeno
03. september 2019 08.40
Ivica Dačić. FOTO: François Lenoir/Reuters
Be. B.
Be. B.
Včeraj popoldne in zvečer so nevihte prizadele nekatere dele Slovenije in Hrvaške, poleg zemeljskih plazov, izlivanja meteornih voda, odkritih streh in podrtih dreves pa so jo zagodle tudi srbskemu zunanjemu ministru Ivici Dačiću, ki je letel proti Sloveniji, danes piše spletni portal Jutarnjega lista.

Kot portal povzema navajanje srbskih medijev, je strela udarila v vladno letalo, ki je poletelo iz Srbije proti Letališču Jožeta Pučnika – strela je menda udarila v trenutku, ko je bilo letalo nekje nad našo prestolnico.

Neljubi incident je povzročil kar nekaj panike, a hujših posledic ni bilo, pilot pa je pristal brez večjih težav. Srbski zunanji minister je nato nadaljeval pot na Bled, kjer je eden izmed udeležencev tamkajšnjega strateškega foruma.

»Zaslišala se je manjša eksplozija in zabliskalo se je, a nam nihče ne more nič,« je za Kurir povedal Dačić.

Kot še navaja Jutarnji list, to ni bil Dačićev prvi incident na uradnem vladnem letalu. Konec maja se je na območju zračnega prostora Gecka zgodila letalska nesreča, zaradi česar je moral pilot nujno pristati na atenskem letališču.