Najhitrejši indijski vlak se je pokvaril že na prvi vožnji

Na železnicah so pojasnili, da je bila kriva krava. 
Fotografija: FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi flags off India's fastest train 'Vande Bharat Express' at a ceremony in New Delhi, India, February 15, 2019. REUTERS/Adnan Abidi/File Photo Foto Adnan Abidi Reuters
Odpri galerijo
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi flags off India's fastest train 'Vande Bharat Express' at a ceremony in New Delhi, India, February 15, 2019. REUTERS/Adnan Abidi/File Photo Foto Adnan Abidi Reuters

Najhitrejši vlak, ki ga premorejo v Indiji, se je pokvaril na svojem prvem potovanju, dan po slovesnosti, ko ga je v promet predal indijski premier Narendra Modi, pišejo tuji mediji.

V Indiji izdelan hitri vlak se je iz mesta Varanasi vračal v New Delhi, ko so se pokvarile zavore na enem izmed vagonov. Po okvari so pazili dim na zadnjih štirih vagonih, povsod je zmanjkalo elektrike. Potnike vlaka, večinoma je šlo za novinarje in železniške uslužbence, so morali v prestolnico nato pripeljati z drugim vlakom.

Na železnicah so hiteli pojasnjevati, da je vlak (verjetno) zadel kravo in se je zato pokvaril, a indijska televizija NDTV je poročala, da ni bilo videti, da bi bil vlak poškodovan zaradi trka. Krave na tirih sicer v Indiji niso nič nenavadnega.

Indijci se vlaka, ki je med testiranji dosegel okoli 180 km/h, veselijo, saj bo pot med Delhijem in Varanasijem skrajšal za šest ur.  Zdaj traja 14 ur.

Indija le počasi in z velikimi težavami modernizirajo zastareli železniški sistem. 

Komentarji: