Največ milijonov med igralci znova pospravil Dwayne Johnson

Igralec in mojster wrestlinga z vzdevkom The Rock je vrh Forbesove letne lestvice tokrat osvojil z letnim zaslužkom 87,5 milijona dolarjev.

Objavljeno
12. avgust 2020 11.42
Posodobljeno
12. avgust 2020 12.01
V letnem zaslužku Dwayna Johnsona največ, kar 23,5 milijona dolarjev, predstavlja honorar za vlogo v Netflixovem trilerju Red Notice. FOTO: Promocijsko gradivo
Vojko Urbančič
Vojko Urbančič
Pri reviji Forbes znova ažurirajo letne lestvice največjih zaslužkarjev v Hollywoodu in Bollywoodu, pri čemer so letos vrh lestvice izrazito krojili visoki honorarji pri producentu pretočnih vsebin Netflixu.Kot vselej so tudi tokrat pri Forbesu upoštevali obdobje 12 mesecev pred 1. junijem (navajajo zaslužke pred obdavčitvijo), znova pa so najprej objavili deseterico finančno najuspešnejših moških. Objava lestvice igralk, v žepe katerih je tokrat popadalo največ milijonov, bo še sledila.

Letos je z zaslužkom 87,5 milijona dolarjev znova zmagal Dwayne Johnson, igralec in tekmovalec v ameriški rokoborbi z vzdevkom The Rock. V tem izplenu kar 23,5 milijona predstavlja honorar za vlogo v Netflixovem trilerju Red Notice, sicer pa mu je k prvi poziciji pomagalo tudi trženje linije oblačil ProjectRock, namenjenih pretakanju znoja v fitnesih.

image
Ryan Reynolds FOTO: Promocijsko gradivo


Na drugem mestu je letos z 71,5 milijona dolarjev Ryan Reynolds, Johnsonov soigralec v omenjenem trilerju, ki mu je pripadel honorar 20 milijonov dolarjev, prav tako 20 milijonov pa mu je prinesel še Netflixov projekt Six Underground.

Tretji je z zaslužkom 58 milijonov dolarjev igralec in producent Mark Wahlberg​, zvezdnik prav tako Netflixove akcijske komedije Spenser Confidential.

Sledijo Ben Affleck s 55 milijoni, Vin Diesel s 54 milijoni in edini zvezdnik Bollywooda med deseterico Akshay Kumar z 48,5 milijona dolarjev. Do izteka deseterice si sledijo še Lin-Manuel Miranda, Will Smith, Adam Sandler in Jackie Chan.

image
Mark Wahlberg FOTO: Promocijsko gradivo