Največji zaslužkar med mrtvimi zvezdniki ostaja Michael Jackson

Forbes: Vrh tovrstne lestvice mu je kljub kontroverznemu statusu pripadel že sedmič. V zadnjem letu je prinesel 60 milijonov ameriških dolarjev.

Objavljeno
31. oktober 2019 16.38
Posodobljeno
31. oktober 2019 16.38
FOTO: Reuters
V. U.
V. U.
Gospa s koso se oglasi pri slehernem, to je lepo predstavljeno že na dobrega pol tisočletja starem Mrtvaškem plesu v Hrastovljah. Oglasi se pri bogatašu in revežu, a nekateri bogataši služijo tudi po srečanju z njo.

Ameriška revija Forbes, na uredništvu katere redno objavljajo najrazličnejše finančne lestvice, je v času halloweena in prihajajočega dneva mrtvih objavila lestvico največjih zaslužkarjev med tistimi zvezdniki zabavne industrije, ob imenih katerih ob letnicah rojstev že stojijo tudi letnice smrti. Med zvezdniki, ki se jim je, kot se pošali Forbes, onkraj groba odprla »druga kariera«.

Vrh najnovejše lestvice kljub kontroverznemu statusu, ki ga je še poglobil dokumentarec Leaving Neverland, znova pripada Michaelu Jacksonu. Vrh lestvice kroji že sedem let, tokrat so prihodke od njegove glasbe na letni ravni ocenili na 60 milijonov dolarjev.

image
Od smrti Michaela Jacksona je junija minilo deset let. FOTO: Reuters
Od Jacksonove smrti zaradi odpovedi srca, ki je bila posledica prevelikega odmerka zdravil, je 25. junija minilo desetletje. Še bolj oddaljen je datum smrti drugouvrščenega Elvisa Presleyja. Njegovi dosežki so še 42 let po njegovi smrti prinesli 39 milijonov dolarjev dobička.

Tretje mesto z 38 milijoni pripada Charlesu Schultzu, avtorju Snoopyja in franšize Peanuts, ki svoje ljubitelje navdušuje še 70 let.

Četrti zvezdnik, ki je posthumno dedičem in vsem, vpletenim v njegove posle, prinesel največ ameriških zelencev, je golfist Arnold Palmer. V zadnjih dvanajstih mesecih je njegov nekdanji imperij, povezan z družbama MasterCard in Rolex, prinesel 30 milijonov dolarjev.

Na petem mestu je že leta 1981 umrli Bob Marley, prinesel je 20 milijonov dolarjev, šesti je Dr. Seuss z milijonom manj. Dobro je, tudi zaradi petdesetletnice albuma Abbey Road, letos šlo tudi Beatlesom. John Lennon je s 14 milijoni na sedmem mestu, George Harrisson pa z 9 milijoni nekaj nižje, na 13. mestu.

Do izteka deseterice so sicer še Marilyn Monroe na osmem mestu s 13 milijoni, Prince na devetem z 12 in na desetem raper Nipsey Hussle, ki je marca letos naredil samomor. Dedičem je prinesel 11 milijonov.