Namigi prireditev: Bacek Jon, Bob log IIII in Marek Fakuč

V kino prihaja novi film z backom Jonom, zvečer pa bo mogoče izbirati med dvema eksperimentalnima glasbenima dogodkoma.
Fotografija: Bacek Jon Foto Blitz
Odpri galerijo
Bacek Jon Foto Blitz

Ponedeljek, 28. oktobra



FILM
 

Bacek Jon film: Farmagedon


Kinodvor ob 12. uri, Kolosej ob 17. uri

Premiera drugega celovečernega animiranega filma o priljubljeni ovčki, ki otroke razvseseljuje že od leta 1995, ko se je Jon prvič pojavil v filmu animiranih junakov Wallaca in Gromita. Režijo sta podpisala Will Becher in Richard Phelan, zgodba pa se tokrat odvija tudi v vesolju.

Nenavadne luči nad tihim mestecem Mossingham napovedujejo prihod skrivnostnega obiskovalca iz daljnih galaksij … Navihana in prikupna Lu-La strmoglavi v bližini farme Mossy Bottom. Bacek Jon hitro opazi priložnost za vesoljsko zabavo in pustolovščino. Njene čarobne nezemeljske moči in izjemna navihanost hitro očarajo vso čredo. Bacek Jon se odloči svojo novo prijateljico odpeljati na potovanje v gozd Mossingham, da bi skupaj našli njeno izgubljeno vesoljsko ladjo. Nihče od njih pa ne sluti, da jim je za petami skrivnostna vladna agencija za lov na nezemljane – vodi jo neusmiljeni agent Red, ki želi na vsak način dokazati obstoj nezemljanov in jih uničiti.



GLASBA
 

Bob Log lll


Klub Gromka, Metelkova mesto, Ljubljana, ob 20.30 uri

Bob Log III Foto Boblog111.com
Bob Log III Foto Boblog111.com


Bob Log III ima seboj ima že 30 let neusmiljenega koncertiranja, na leto pa ima po več kot sto koncertov. Njegovi performansi, ki se starajo kot viski, so opisani kot blues punk guitar dance party in prikazujejo čisto apokaliptično moč in dokaz, kakšen žur lahko naredi samo ena socialno neprilagojena oseba s čelado na glavi.

Mešanica stand-upa in multiopravilnosti človeške glasbene mašine, ki igra na tri zadeve hkrati, medtem ko strelja svoje verbalne obscenosti v telefonsko slušalko. Posnel je šest albumov, katerim je tudi sam narisal naslovnice. Pet jih vsebuje risbo mačke.


GLASBA
 

Marek Fakuč


Galerija ŠKUC, Ljubljana, ob 21. uri

Marek Fakuč Foto Arhiv Škuc
Marek Fakuč Foto Arhiv Škuc


Na vrsti je drugi koncert v ciklu Ropotarnica 2019. Marek Fakuč oblikuje zvočne skrajnosti, te izvleče kot manifest določenega časa in okolja. Bobni mu predstavljajo osnovno orodje, različne elektronske naprave pa mu služijo za ustvarjanje specifičnih zvočnih ambientov.

Aktiven je v skupinah, ki se  posvečajo improvizaciji, poeziji, vizualijam in trši avantgardi. Prepoznaven je po raznolikem zvoku in svojskem glasbenem pristopu. Trenutno deluje z avdio-vizualno zasedbo Marta Fakuch, Etceteral in AHAHA.

 

Komentarji: