Namiga prireditev: Talka in Jure Lesar

Premiera predstave Paula Claudela, Jure Lesar pa bo predstavil novo ploščo.
Fotografija: Talka Foto Darja Štravs Tisu
Odpri galerijo
Talka Foto Darja Štravs Tisu

Torek, 15. septembra




PREDSTAVA


Talka


Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, ob 20. uri

Talka Foto Darja Štravs Tisu
Talka Foto Darja Štravs Tisu


Čemu Talka Paula Claudela v teh časih? Ker smo na neki način vsi talci svoje besede, ker se pred nami vedno znova pojavi neki paradoks izsiljene izbire, v katerem postajamo ali se izgubljamo (ali izgubimo). Talka je drama diskurza ženskega versagung, velikega Ne!, ki ga glavna junakinja Sygne de Coûfontaine uprizori kot upor proti okupatorju svojega življenja – v sklepni sekvenci drame. Talka bo premierno uprizorjena dobesedno v kontekstu Claudelovega besedila – v dvorišču nekdanjega cistercijanskega samostana.

Ob treh igralskih legendah (Janez Hočevar, Pavle Ravnohrib, Gregor Čušin) na prizorišče stopajo trije sošolci z AGRFT – odlična Anuša Kodelja v naslovni vlogi Sygne de Coûfontaine, Borut Doljšak in Lovro Zafred. Predstavo je režiral Matjaž Berger.



GLASBA
 

Jure Lesar


Klub CD, Cankarjev dom, Ljubljana, ob 20. uri

Jure Lesar Foto Janez Volmajer
Jure Lesar Foto Janez Volmajer


Pevec in kitarist Jure Lesar je bil ustvarjalna in gonilna sila že pri skupini Eskobars, s katerimi je izdal dva albuma z naslovi Eskobars in Ni dovolj. Po razpadu skupine je Jure ustvarjal pesmi, iz katerih je kasneje nastal njegov prvi samostojni album Zemljin sin. Pomembnost različnosti posameznikov, upanje in odrešenje človeka, ki gre skozi temna obdobja, zazveni v jasni sporočilnosti, s katero avtor poveže poslušalca z njegovim svetom.

Pred izidom albuma, ki ga bo Jure Lesar izdal jeseni s svojo skupino, bo predstavil stare pesmi in novo gradivo v akustični različici. Na odru Kluba CD se mu bo pridružil Denis Horvat, ki ga bo spremljal na različnih instrumentih.

Komentarji: