Namigi prireditev: Mala terasa, Samo za danes in Zmelkoow

Začenja se cikel poletnih julijskih večerov v Klubu CD, na odru Elektrarne nova predstava Maje Delak, skupina Zmelkoow pa bo predstavila avtobiografsko opereto.

Objavljeno
30. junij 2020 07.41
Posodobljeno
30. junij 2020 08.00
Teo Collori in Mario Babojelić Foto arhiv CD
R. L., Deloskop
R. L., Deloskop

Torek, 30. junijaGLASBA
 

Mala terasa sredi Ljubljane: Teo Collori in Mario Babojelić


Cankarjev dom, Klub CD, Ljubljana, ob 21. uri

V Cankarjevem domu se bo danes začel cikel poletnih julijskih večerov v Klubu CD, Mala terasa sredi Ljubljane, ki bo vsak torek, sredo in četrtek do 23. julija. Začenjajo z akustičnim kitarskim nastopom Tea Collorija in Maria Babojelića. Sledi večer s pianistom Bojanom Goriškom, glasbena predstava Solistika Branka Završana pa sklene prvi teden cikla. Dogodki se bodo začeli ob 21. uri, kavarna v Klubu CD pa bo odprta že od 20. ure. Priporočajo, da si vstopnice za dogodke zagotovite vnaprej, saj je število mest v Klubu CD zaradi zaščitnih ukrepov omejeno na 67 obiskovalcev.

Teo Collori in Mario Babojelić sta bila sošolca na celovškem konservatoriju. Sodelujeta že deset let. Njun repertoar sestavljajo avtorske pesmi in priredbe znanih skladb iz zakladnice balkanskih popuspešnic, ki do zdaj še niso bile zaigrane na akustični kitari.PLES
 

Samo za danes


Stara mestna elektrarna, Ljubljana, ob 21. uri

image
Maja Delak: Samo za danes Foto Nada Žgank


Nova predstava Maje Delak je navidezno počasna instantna kompozicija, kjer avtorice pogledu namerno izpostavljajo manj vidne, manj očitne materialnosti, telesnosti, stanja.

V spreminjajočem in ponovno nastajajočem prostoru zvočnih pokrajin je izhodiščni princip sprotno pogajanje in dogovarjanje različnih gledišč, tudi z občinstvom. O gibu in gibanju, občutju lastnih identitet, o odraščanju in staranju ni mogoče razmišljati ločeno od telesa. V prepletu izkušenj, podob in tem vsake ustvarjalke posebej in vseh skupaj se čut za čas razpira telesno. Staranje je vedno sveže, vedno je treba spihati novo plast prahu, odgrniti ovoj, ki zakriva ekscesne nevidnosti … Soustvarjalke in izvajalke: Anja Bornšek, Maja Delak, Snježana Premuš, Kristýna Šajtošová/Barbara Kanc in Urška Vohar.


GLASBA
 

Zmelkoow


SiTi teater pod zvezdami, Ljubljana, ob 21.15

image
Zmelkoow Foto Arhiv Siti Teater


Zmelkoow bodo predstavili avtobiografsko opereto Spovednica – vroča in žgečkljiva. V njej bodo skozi akustično predstavitev pretežno avtobiografskih pesmi in s pomočjo njim lastnih humornih vložkov in tudi z nekaj poplesavanja razkrili svoje poglede na svet in vesolje, bizarne travme in fobije članov benda in ozadja, ki so botrovala nastanku besedil, ter še nekatere skrivne kotičke življenja in delovanja svoje filozofsko-veseljaške rockerske druščine.

O tem, ali se bodo razgalili čisto do konca, v skupini sicer še potekajo notranji frakcijski boji. Vsekakor obljubljajo, da bodo nastop izvedli dostojno svojemu statusu svetlih, če že ne velikih, zvezd, ki ga vztrajno in kontinuirano gradijo že dobrega četrt stoletja.