Namigi prireditev: Teden japonskega filma, Orkester slovenske vojske in Francoski novi val

Dežela vzhajajočega sonca se bo četrtič predstavila s svojo filmsko produkcijo, godbeniki Slovenske vojske bodo preigravali uspešnice skupine Queen, v okviru festivala Plesna Vesna pa bodo nastopili francoski plesalci.
Fotografija: Drhteče koprnenje Foto Press
Odpri galerijo
Drhteče koprnenje Foto Press

Ponedeljek, 21. oktobra


FILM
 

Teden japonskega filma


Kino Bežigrad, Ljubljana, ob 17. uri

Že četrto leto zapored bo Kino Bežigrad v sodelovanju z Japonskim veleposlaništvom v Ljubljani deželo vzhajajočega sonca, oddaljeno Japonsko, pripeljal za Bežigrad. Do 25. oktobra se bodo lahko gledalci lahko brezplačno spoznali s štirimi predstavniki japonske filmske produkcije, ki bodo popeljali na daljni vzhod.

Filmi Drhteče koprnenje (na sporedu danes), Usoda: Zgodba iz Kamakure, Vrt umetnika morija in Mešane dvojice, vsi bodo predvajani ob 17. uri s slovenskimi podnapisi, bodo jasno prikazali skrivnostno lepo državo, ki se v svojem tradicionalnem načinu življenja pomembno prepleta z novodobnimi elementi današnje družbe.


GLASBA
 

Orkester Slovenske vojske & Omar Naber


Cankarjev dom, Ljubljana, ob 19.30 uri

Omar Naber Foto Mavric Pivk/delo
Omar Naber Foto Mavric Pivk/delo


Orkester Slovenske vojske, pod vodstvom Aljoše Deferrija, in Omar Naber bosta nastopila z magičnimi orkestracijami največjih uspešnic enega najbolj popularnih in ikoničnih rock bandov vseh časov, skupine Queen.

Zaigrali bodo znane melodije, kot so Somebody To Love, I Want to Break Free, Radio Gaga, Don't Stop Me Now, We Are The Champions, Show Must Go On, I Want It All, We Will Rock You in številnih drugih. Slišati bo mogoče sveže izvedbe legendarnih uspešnic v doslej še nikoli izvedenih aranžmajih.


PLES


Francoski novi val #3


Španski borci, Ljubljana, ob 20. uri

Francoski novi val #3 Foto Jean-louis Fernandez
Francoski novi val #3 Foto Jean-louis Fernandez


V okviru celoletnega festivala Plesna Vesna pod okriljem Zavoda EN-KNAP, nastopila francoska plesna skupina ÈS s svojo uspešnico Jean-Yves, Patrick in Corinne, ki raziskuje vprašanje kolektiva oziroma tega kako so plesna telesa v neprestanem stanju dialoga in prilagajanja okolju, saj je temeljna os kolektiva ÈS raziskovanje, iskanje in ustvarjanje v troje.

Predstava je v letu in pol prepotovala Francijo ter to mlado skupino popeljala na odre v Luksemburg, Belgijo, Hrvaško in Grčijo. Uprizoritev podpirata Francoski Inštitut v Ljubljani in Teatroskop ter sodi v program celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Španske borce prinaša mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo izbrano iz mreže Aerowaves.

Komentarji: