Namigi prireditev: Teden japonskega filma, Orkester slovenske vojske in Francoski novi val

Dežela vzhajajočega sonca se bo četrtič predstavila s svojo filmsko produkcijo, godbeniki Slovenske vojske bodo preigravali uspešnice skupine Queen, v okviru festivala Plesna Vesna pa bodo nastopili francoski plesalci.

Objavljeno
21. oktober 2019 08.00
Posodobljeno
21. oktober 2019 08.00
Drhteče koprnenje Foto Press
R. L. Deloskop
R. L. Deloskop

Ponedeljek, 21. oktobra


FILM
 

Teden japonskega filma


Kino Bežigrad, Ljubljana, ob 17. uri

Že četrto leto zapored bo Kino Bežigrad v sodelovanju z Japonskim veleposlaništvom v Ljubljani deželo vzhajajočega sonca, oddaljeno Japonsko, pripeljal za Bežigrad. Do 25. oktobra se bodo lahko gledalci lahko brezplačno spoznali s štirimi predstavniki japonske filmske produkcije, ki bodo popeljali na daljni vzhod.

Filmi Drhteče koprnenje (na sporedu danes), Usoda: Zgodba iz Kamakure, Vrt umetnika morija in Mešane dvojice, vsi bodo predvajani ob 17. uri s slovenskimi podnapisi, bodo jasno prikazali skrivnostno lepo državo, ki se v svojem tradicionalnem načinu življenja pomembno prepleta z novodobnimi elementi današnje družbe.


GLASBA
 

Orkester Slovenske vojske & Omar Naber


Cankarjev dom, Ljubljana, ob 19.30 uri

image
Omar Naber Foto Mavric Pivk/delo


Orkester Slovenske vojske, pod vodstvom Aljoše Deferrija, in Omar Naber bosta nastopila z magičnimi orkestracijami največjih uspešnic enega najbolj popularnih in ikoničnih rock bandov vseh časov, skupine Queen.

Zaigrali bodo znane melodije, kot so Somebody To Love, I Want to Break Free, Radio Gaga, Don't Stop Me Now, We Are The Champions, Show Must Go On, I Want It All, We Will Rock You in številnih drugih. Slišati bo mogoče sveže izvedbe legendarnih uspešnic v doslej še nikoli izvedenih aranžmajih.


PLES


Francoski novi val #3


Španski borci, Ljubljana, ob 20. uri

image
Delo Francoski novi val #3 Foto Jean-louis Fernandez


V okviru celoletnega festivala Plesna Vesna pod okriljem Zavoda EN-KNAP, nastopila francoska plesna skupina ÈS s svojo uspešnico Jean-Yves, Patrick in Corinne, ki raziskuje vprašanje kolektiva oziroma tega kako so plesna telesa v neprestanem stanju dialoga in prilagajanja okolju, saj je temeljna os kolektiva ÈS raziskovanje, iskanje in ustvarjanje v troje.

Predstava je v letu in pol prepotovala Francijo ter to mlado skupino popeljala na odre v Luksemburg, Belgijo, Hrvaško in Grčijo. Uprizoritev podpirata Francoski Inštitut v Ljubljani in Teatroskop ter sodi v program celoletnega festivala Plesna Vesna, ki v Španske borce prinaša mlado, ekstravagantno evropsko plesno produkcijo izbrano iz mreže Aerowaves.