Naskok na Območje 51. Vseh nas ne morejo ustaviti!

Predstavniki ameriških varnostnih sil so pred jesensko napovedjo naskoka na Območje 51 v visoki pripravljenosti.
Fotografija: Na Območju 51 po teorijah zarote ameriška vojska skriva Nezemljane. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Na Območju 51 po teorijah zarote ameriška vojska skriva Nezemljane. FOTO: Shutterstock

»Naskok na Območje 51. Vseh nas ne morejo ustaviti.« Tako se glasi za septembra napovedan dogodek, ki je obnorel svetovni splet. Doslej je udeležbo na njem potrdilo že dober milijon ljudi, še milijon se jih za dogodek zanima. Kot pravijo organizatorji dogodka v opisu, jih ne morejo ujeti niti krogle, če bodo tekli kot junaki animirane serije Naruto. »Dobili se bomo pri Območju 51, turistični atrakciji centra Nezemljanov, in koordinirali naš vstop,« so še zapisali in povzročili pravo viralno evforijo. 

​Glavna motivacija, ki k udeležbi privablja čedalje več navdušencev, je seveda videti Nezemljane, ki jih ameriška vojska po številnih teorijah zarot skriva na Območju 51. Nekateri želijo ujete Nezemljane rešiti, spet drugi pa imajo z njimi tudi bolj osebne načrte, saj bi nemalo udeležencev dogodka Nezemljana posvojilo ter odpeljalo domov. 

Obvestila pred vstopom na strogo varovano območje. FOTO: Shutterstock
Obvestila pred vstopom na strogo varovano območje. FOTO: Shutterstock

 

Iz hudomušne šale v resno nevarnost


​Širjenje govoric o napadu na Območje 51 ameriških varnostnih sil ni pustilo hladnih. Velika šala je namreč kmalu dobila resen prizvok, saj je ameriško vojno letalstvo jasno napovedalo, da bi v primeru poskusa vdora vojaško bazo zavarovali z ustreznimi sredstvi. 

Da bi preprečili nevarnost, so si organizatorji omislili tudi obvezno opremo. Udeležence pozivajo, naj nosijo majico z napisom »Če me ustreliš, si neumen«. V letošnjem letu so predstavniki ameriških varnostnih sil že ustrelili moškega, ki je v bazo poskušal vdreti z nenavadnim vozilom. 



Kljub temu da je vse skupaj videti kot velika šala, je letalskih vozovnic za Nevado, kjer se nahaja varovano območje, počasi začelo zmanjkovati. K šali pa so se priključili tudi številni zvezdniki, ki s svojimi objavami le še spodbujajo milijonske množice k naskoku na skrivno ameriško bazo. 


 

Nenavadne dejavnosti na jugu Nevade


Območje 51 se nahaja dobrih 128 kilometrov severozahodno od Las Vegasa. Tam je območje za usposabljanje ameriških letalskih sil, že desetletja pa se zaradi nenavadnih aktivnosti širijo govorice, da ameriške oblasti do zob varovano območje uporabljajo za tajne projekte, skrivne teste ter seveda hrambo Nezemljanov ter z njimi povezanih predmetov. 

Ameriška obveščevalna služba Cia je obstoj Območja 51 prvič uradno potrdila leta 2013. Z dokumentov so na prošnjo Nacionalnega arhiva za varnost takrat odstranili oznako strogo zaupno. Delno so jih razkrili že leta 1998, a so jih takrat večinoma cenzurirali. 

Satelitska slika Območja 51. FOTO: Shutterstock
Satelitska slika Območja 51. FOTO: Shutterstock

Komentarji: