Nemčijo bo na Evroviziji predstavljal 22-letni Slovenec Ben Dolić

Nemčijo bo zastopal s pesmijo Violent Thing oziroma Nasilna stvar. Leta 2016 je z zasedbo D Base poskusil tudi na Emi, tedaj neuspešno.
Fotografija: Benjamin Dolić predlani z nemško mentorico Yvonne Catterfeld. FOTO: promocijsko gradivo
Odpri galerijo
Benjamin Dolić predlani z nemško mentorico Yvonne Catterfeld. FOTO: promocijsko gradivo

Novica naj bi bila sodeč po nemškem tisku dolgo varovana skrivnost, danes popoldne jo je potrdil Norddeutscher Rundfunk (NDR), objavljena je tudi na uradnem portalu Evrovizije in youtubu. Nemčijo bo na 65. pesmi Evrovizije zastopal dvaindvajsetletni Slovenec Benjamin oziroma Ben Dolić.

Zapel bo pesem Violent Thing (Nasilna stvar). Ker se predstavniki Nemčije kot ene izmed petih največjih plačnic Evrovizije uvrščajo neposredno v finale, bo nastopil na finalnem večeru 16. maja. Tako imamo Slovenci nastop v finalu »po ovinku« zagotovljen. Upajmo, da bo to uspelo tudi Ani Soklič z balado Voda.



Dolić je svoje navdušenje hitro objavil na Instagramu, nekaj zatem tudi Facebooku. »To je izjemna čast, za to priložnost sem neverjetno hvaležen. Komaj čakam, da bom na odru.«



Dolić bo sicer, kar se tiče predstavnikov Nemčije, nasledil Sisters oziroma Sestre, ki so pristale na predzadnjem, 25. mestu. Slabše je šlo le še predstavniku Velike Britanije Michaelu Ricu.



Dolić, rojen leta 1997, je predlani v 8. sezoni pevske oddaje The Voice of Germany slavil drugo mesto. Leta 2010, tedaj šele v zgodnjih najstniških letih, je nastopil v šovu Slovenija ima talent. Prišel je do polfinala, kjer je zapel Thriller Michaela Jacksona, ki je malo pred tem umrl.

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram


Dolić je skušal na evrovizijskem odru zastopati tudi Slovenijo, a mu to (še) ni uspelo. Leta 2016 je natopil na Emi, tedaj kot član skupine D Base. Skupina je predstavila rapersko pop pesem Spet živ.



Pevec, po rodu Ljubljančan, se je z družino pri osemnajstih preselil v Švico, kjer se je tudi naučil nemščine. Predlani pa se je ustalil v Berlinu, še piše na njegovi predstavitvi v okviru evrovizijskega portala.

FOTO: Instagram
FOTO: Instagram


FOTO: promocijsko gradivo
FOTO: promocijsko gradivo

Komentarji: