New York Times: Trump bi mehiške ilegalce ustavljal s streli, aligatorji in strupenjačami

Zid na meji z Mehiko bi bil pod električno napetostjo, vrh njega bi bile konice, ki bi trgale človeško meso, še piše časopis.

Objavljeno
02. oktober 2019 09.33
Posodobljeno
02. oktober 2019 11.56
Uredištvo The New York Timesa trdi, da objavljene informacije temeljijo na pogovorih z več kot dvanajstimi uradniki, ki so bili marca neposredno vpleteni v Trumpove priprave na ukrepe ob meji z Mehiko. FOTO: Leah Millis/Reuters
V. U.
V. U.
The New York Times je znova neizprosen do ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Časnik je objavil nekaj nenavadnih domislic, o katerih trdi, da jih je Trump marca izrekel v Ovalni pisarni Bele hiše, in sicer v zvezi z ukrepi preprečevanja ilegalnih prehodov ameriško-mehiške meje.

Tedaj naj bi osuplim svetovalcem odredil, naj celotno mejo, ki je dolga okoli 2000 milj, več kot 3000 kilometrov, v celoti zaprejo do naslednjega dne, časnik pa navaja tudi, da je menda zasebno pogosto govoril o utrjevanju meje z zidom še z jarki, ki bi jih zapolnili z aligatorji in kačami. Vrh zidu, ki bi bil pod električno napetostjo, naj bi si zamislil še konice, ki bi trgale človeško meso.Še pred omenjenim sestankom je javno predlagal, da bi varnostne sile migrante, če bi ti nanje metali kamenje, postrelili, ko so ga opomnili, da to ni zakonito, pa je menda ukrep omilil do te mere, da bi jih streljali le v noge in jih tako upočasnili. A so mu povedali, da tudi to ni legalno.

Uredništvo The New York Timesa še trdi, da objavljene informacije temeljijo na pogovorih z več kot dvanajstimi uradniki, ki so bili marca neposredno vpleteni v te dogodke. Na omenjenem sestanku marca so sicer prisostvovali državni sekretar Mike Pompeo, nekdanja ministrica za varnost Kirstjen Nielsen, tedanji šef službe za carine in meje Kevin McAleenan, Trumpov zet Jared Kushner in drugi.

image
Bi lahko Trumpu mejo pomagali braniti tudi aligatorji? FOTO: Christian Charisius/Reuters