Pilota ob irski obali opazila neznane leteče predmete

Nezemljani? Ne, skoraj zagotovo ne …
Fotografija: Zaradi neznanih letečih predmetov so irske letalske oblasti sprožile preiskavo. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Zaradi neznanih letečih predmetov so irske letalske oblasti sprožile preiskavo. FOTO: Shutterstock

Irske letalske oblasti preiskujejo poročila o svetlih lučeh in neznanem letečem predmetu jugozahodno od obale Irske.

Zgodba kot iz Dosjejev X se je začela ob 6.47 po lokalnem času v petek, 9. novembra, ko je pilotka letala British Airways na letu BA94 vzpostavila stik z zračno kontrolo v Shannonu. Želela je vedeti, ali na območju potekajo vojaške vaje, saj se je nekaj »premikalo izjemno hitro«. Iz zračne kontrole so ji sporočili, da ne. »Ničesar ni videti na glavnem in sekundarnem radarju,« so na spletni strani Airlive, namenjeni ljubiteljem aviacije, izluščili iz posnetkov.

Pogovor pilotov z zračno kontrolo (v angleščini):



Pilotka na letu iz kanadskega Montreala v britanski Heathrow je opisala izjemno svetle luči in da se ji je leteči objekt pridružil na levi strani letala, nato pa je izjemno hitro zavil proti severu. Nevarnosti za trčenje ni bilo, je še dodala.

Nato je svoj košček k zgodbi dodal še pilot letala Virgin na letu iz Orlanda v Manchester, ki je predlagal, da je morda šlo za meteor ali kakšen drug objekt, ki je zgorel ob vstopu v atmosfero. Pojasnil je, da je videl »več predmetov v isti smeri«. Na svoji desni je videl »dve svetli luči«, ki sta izjemno hitro zavili.

Pilot je bil, kot slišano v posnetkih, zadovoljen, da ni bil edini, ki je opazil nenavadno dogajanje na nebu.

Zaradi teh pričevanj o nenavadnih letalskih aktivnostih so irske letalske oblasti podale prijavo in sprožile preiskavo. Tiskovni predstavnik je za Irish Times pojasnil, da bo preiskava potekala po normalnih postopkih tajnosti kot v drugih podobnih primerih. Je pa dodal, da skoraj zagotovo ne gre za Nezemljane z drugih planetov.

Komentarji: