Poljski duhovniki in farani v ogenj zmetali knjige o Harryju Potterju

V plamenih še hindujski verski kipec in dežnik z risano junakinjo Hello Kitty.
Fotografija: Gorenje so farani in njihovi verski voditelji pospremili z molitvijo. FOTO: Fundacja Sms z nieba.
Odpri galerijo
Gorenje so farani in njihovi verski voditelji pospremili z molitvijo. FOTO: Fundacja Sms z nieba.

V bližini ene od cerkva streljaj stran od poljskega mesta Gdansk so v nedeljo po maši zažgali nekatere predmete, ki so po njihovem prepričanju bogoskrunske. Med njimi so se znašle tudi knjige o mladem čarovniku Harryju Potterju britanske avtorice J. K. Rowling, ki veljajo za ene najbolj priljubljenih fantazijskih del v zgodovini. Po svetu je bilo prodanih več kot pol milijarde izvodov.

FOTO: Fundacja Sms z nieba.
FOTO: Fundacja Sms z nieba.
Duhovnik je teden dni prej svoje farane pozval, naj v cerkev prinesejo vse, kar je povezano z »negativno energijo in vraževerjem«, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal eden od njih ter dodal, da so »daritve nesli pred cerkev in jih zažgali«.

Med temi so se znašli še hindujski verski kipec, plemenska maska, talismani, amuleti in dežnik z japonsko risano junakinjo Hello Kitty. Medtem ko so goreli, so se duhovniki in verniki posvetili molitvi.

Tako v poljski škofovski konferenci kot tudi v lokalni škofiji so potrdili, da so v kraju Koszalin res sežgali knjige in druge predmete, več podrobnosti pa niso hoteli izdati.

FOTO: Fundacja Sms z nieba.
FOTO: Fundacja Sms z nieba.
 Fotografije sežiga, ki jih je objavila evangeličanska skupina SMS iz Nebes, so se znašle na družbenih omrežjih, kjer so sprožile vročo razpravo. Skupina ima 23.257 sledilcev, objave pa je komentiralo od 250 do 800 ljudi.

V objavo so vključili odlomek iz Apostolskih del, ki pravi: »Mnogi, ki so se ukvarjali s čarovnijo, so naložili svoje knjige in jih zažgali pred vsemi.« In odlomek iz Mojzesove knjige: »Zažgite podobe njihovih bogov.«

Osrednja dejavnost skupine je sicer širjenje krščanskih sporočil prek mobilnih telefonov.



Komentarji: